Denizli'de beyaz cennet Pamukkale'nin ardından kentin ikinci beyaz cenneti olma yolunda ilerleyen Denizli Kayak Merkezi, kayak severlerin yeni gözdesi oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz kayak kurslarının yoğun ilgi gördüğünü belirten Başkan Osman Zolan, "Milletimizin emanetine sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ortak sevdamız Denizli" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin kış turizminde de söz sahibi olması için hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi, kayak severlerin yeni gözdesi oldu. Kış sporları için en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Ege'nin en büyük kayak merkezinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ücretsiz kayak kursları da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ücretsiz kayak kursları 10-18 yaş ve 19 yaş ve üzeri olmak üzere 2 ayrı grupta veriliyor. Eğitim sürecince kursiyerlere öğle yemeği ve kayak ekipmanları da ücretsiz olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından veriliyor. Kurslara katılan vatandaşlar hem tesisten hem de eğitimlerden son derece memnun olduklarını belirtiyor. 

"Ortak Sevdamız Denizli"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçmişte kayak sporunu sadece televizyondan izlediklerini belirterek, "Hizmete aldığımız Ege'nin en büyük kayak merkezi ile artık isteyen tüm vatandaşlarımız şehrimizde kayak sporu ile tanışabiliyor. Hemşehrilerimizin kayak öğrenmek için ya da kayak yapmak için uzaklara gitmesine gerek kalmadı. Ege’nin Erciyes’i, Uludağ’ı niteliğindeki merkezimize vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var" dedi. Kış turizmi anlamında Denizli'ye çok güzel bir tesis kazandırdıklarını bunun yanında kış sporlarında Denizli ve Türkiye'yi temsil edecek sporcuların buradaki pistlerde yetişeceğine inancının tam olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Milletimizin emanetine sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu şehir hepimizin. Ortak sevdamız Denizli. Birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte Denizlimizi daha güzele götüreceğiz." 

Kursiyerler memnun

Denizli Kayak Merkezi'nde Ücretsiz Kurslara Yoğun İlgi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Denizli Kayak Merkezi'nde ücretsiz kayak kurslarına katılan kursiyerler Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti. 

Ahmet İlhan (26): Genç, çocuk, yaşlı herkesi kapsayıcı nitelikteki ücretsiz kayak kursunu çok beğendik. Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ederim. Kayak merkezi Ege’nin incisi haline getirilmiş. Biz bu kadar güzel bir kayak merkezi, güzel bir tesis, güzel bir karşılama beklemiyorduk. 

Raziye Nur Çetin (22): Belediyemizin yapmış olduğu etkinlikleri çok beğeniyorum. Kayak kursuna da çok beğenerek geldim. Eğitmenlerimiz çok iyi. Yeni yapılmış bir tesis olmasına rağmen telesiyej ve diğer bütün ekipmanlar hazır. Ben belediyemizin çok çalıştığını düşünüyorum. Böyle etkinlikler için teşekkür ederim. 

Ayhan Turan Karaca (60): Ailemle beraber kayak kursuna geldik. Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tesisle Denizli’nin eksik olan bir yönü tamamlanmış oldu. Başkan Osman Zolan gerçekten çok başarılı bir Belediye Başkanı. Bu nedenle kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Bülent Seymen (40): Ücretsiz kayak kursları eğitim olarak mükemmel. Öğretmenlerimiz sağ olsun son derece yardımcılar. Kıyafet konusunda da yardımcı oldular zaten. Acemiler için özel bir pisti de var. Ben daha önce Türkiye’nin birçok yerinde bulundum ama böyle bir tesis yok. Nadir yerlerden bir tanesi Denizli’ye yakışmış.

Ferdal Üneş (Kayak Antrenörü): Eğitimlerimizi haftada 4 gün yapıyoruz. Her gün farklı gruplar alıyoruz. Eğitimler gayet güzel gidiyor, hafta sonu çocuklara hafta içi büyüklerimize hiçbir sorun yok gayet güzel. Halk tarafından da rağbet var.