HABERDENİZLİ.COM

Karar sonrası söz alan  MHP Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, “Belediye Meclisinde bize göre Denizli için tarihi bir ana hep birlikte tanıklık ediyoruz” diyerek Başbuğun isminin Denizli’de yaşayacak olması noktasında gurup ve parti olarak duydukları mennuniyeti dile getirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Meclis olarak anlamlı bir karara imza attıklarının altını çizip, “Denizli’de yaşayan vatandaşlarımız, gençlerimiz, Alparslan Türkeş’in ismini bulvarda gördükçe davasını, hedeflerini hatırlayacak ve yaşatmaya devam edecektir” diye konuştu. 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı oturumlarını tamamladı. Gündem maddelerinden öne çıkan konu ise, Ülkücü Hareketin Lideri, Devlet Adamı Alparslan Türkeş oldu. Türkiye’de askeri kimliğinin yanı sıra, Başbakan yardımcılığı dahil devletin önemli kademelerinde görev üstlenen, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı olan, ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet İstatistik Enstitüsü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü gibi kurum ve kuruluşların hayata geçirilmesine de öncülük eden Alparslan Türkeş'in ismi Mecliste Denizli için ölümsüzleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Başkanlık önergesiyle, Alparslan Türkeş ismi,  Albayrak Meydanını, Üçler Bulvarına bağlayan önemli bir geçiş güzergahına sahip bulvara verilmesi konusu görüşüldü. Gerçekleşen oylamada ise, bulvara Alparslan Türkeş ismi oy birliği ile verildi.

“TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYORUZ”
Karar sonrası düşüncelerini açıklayan ve heyecanlı konuşmasıyla dikkat çeken Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip ise, şunları söyledi, “Öncelikle bugün Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde bize göre Denizli için tarihi bir ana hep birlikte tanıklık ediyoruz. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyefendinin isminin Denizli’de Albayrak Meydanını Üçler Bulvarına bağlayan yoğun bir geçiş güzergahına sahip bir bulvara verilecek olması anlamlı bir karar. Merhum Başbuğumuzun bizler için değeri, Türk milliyetçileri, Türk Dünyası, Türk İslam Dünyası için değeri elbette ki ölçülemez. Alpaslan Türkeş isminin; Denizli’de bir bulvara verilmesi noktasında konun gündeme getirilmesinin ardından başkanlık makamını gösterdiği hassasiyet ve Başkanlık önergesiyle Meclise taşınması,  ilgili komisyonda oy birliği olması, Büyükşehir Meclisinde oy birliği ile geçmesi Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunun, düşünceleri, ilkeleri, doktrinleriyle gelecek nesillerde yaşamaya devam edeceğinin önemli bir göstergesi daha olmuştur. Parti grubum ve camiam adına sizlere, yüce Meclise teşekkür ediyorum.  Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in inşallah mekanı cennettir, dualarımız her zaman onunla.”

Verdiği önergenin Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilmesiyle Alparslan Türkeş isminin Denizli’de ölümsüzleştiren Başkan Osman Zolan ise, “Alparslan Türkeş beyefendi ülkemize, devlet adamlığıyla, siyasetiyle, davasına baştan sona kadar sahip çıkmasıyla, gençlere yol göstermesiyle önemli hizmetlerde bulunmuştur. Ülke, vatan ve bayrak sevgisiyle tüm hassasiyeti ve gayretini ömür boyunca şiar edinmiş , Milliyetçi Hareket Partisine 1969 yılından ölümüne kadar liderlik eden Alparslan Türkeş büyüğümüzün önemli bir geçiş güzergahına sahip bulvara isminin verilmesini önerdik. İlk olarak komisyonumuz kararını olumlu şekilde verdi. Yüce Meclisimizde oy birliği ile bu kararı aldı.  Ben hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah mekanı cennet olsun. Denizli’de yaşayan vatandaşlarımız, gençlerimiz  cennet mekan Alparslan Türkeş’in ismini bulvarda gördükçe, tabi ki, davasını, hedeflerini hatırlayacak ve yaşatmaya devam edecektir” dedi. 

ÜLKÜCÜ GENÇLER AYAKTA DİNLEDİ
Albayrak Meydanını,  Üçler Bulvarına bağlayan önemli bir geçiş güzergahına sahip  bulvara Alparslan Türkeş isminin oy birliği ile verildiği oylamayı ve konuşmaları Meclise gelerek ayakta dinleyen Denizlili ülkücü gençler ise, sevinçlerini Türkeş adına attıkları sloganla gösterdi.