HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz olarak düzenlediği, unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatları kursları Denizlililer tarafından yoğun ilgi ile takip ediliyor. Denizlililerin sosyalleşmelerini sağlamanın yanı sıra, aile ekonomilerine destek olmak, bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak ve sanatsal bilgilerini geliştirmeyi hedefleyen kurslara ilgi, her geçen yıl artarken Denizli Büyükşehir Belediyesi yeni sezonda 8 ayrı merkezde 50 farklı branşta kurs vermeye başladı. Yeni dönemde Tarihi Nuzhet Sürücü Evi, tarihi Atalar Evi, Yenişehir El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi, Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi, Bağbaşı El Becerileri ve Kurs Merkezi, Genç Denizli Merzeci Evi ve Seramik Atölyesi(Yenişehir) olmak üzere 8 ayrı merkezde 50 branşta kurs veriliyor.

Gelecek nesillere aktarılması çok önemli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllardan beri düzenledikleri Türk el sanatlarına olan ilginin her geçen yıl artığına işaret ederek, "Belediyelerin görevi sadece alt ve üst yapı çalışmaları yapmak değil aynı zamanda değerlerimize sahip çıkarak vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel alanda da kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamaktır" dedi. Büyükşehir Belediyesinin tarihe, sanata ve kültüre her zaman sahip çıktığını vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Gelenekli Türk el sanatlarımızın yaşayarak gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Ben isteyen tüm vatandaşlarımızı bu merkezlerimizde verdiğimiz ücretsiz kurslarımıza davet ediyorum." 

Verilen kurslar

Tezhip, çini, minyatür, ahşap boyama, keçe-ıslak keçe, deri tablo yapımı, kazaziye (gümüş takı işlemeciliği), nah’t (ahşap oyma), tel kırma, dantel anglez, iğne oyası, otantik giyim, bez bebek, saçaklama, kitre bebek yapımı, tutkallı hamur çiçek, kilim dokuma, dekoratif el sanatları, seramik, alüminyum rölyef, kağıt rölyef, cam boncuk, kat’ı (kağıt oyma), filografi, taş baskı, hüsn’i hat, su kabağı işlemeciliği, takı tasarımı, ebru ve kaligrafi gibi toplam 50 branşta kurs veriliyor.

Denizlililer memnun

Çini Eğitmeni Esra Duran: "Denizli Büyükşehir Belediyemiz bu kurslarla Türk el sanatlarının gelecek nesillere aktarılmasına destek veriyor. Amacımız bu sanat dallarını öğretmek. Burada minyatür ve tezhip derslerim oluyor. Ayrıca el nakışları kursumuz var. Tarihi Sürücü Evi'nde haftanın 5 günü farklı alanlar da kurslarımız var."

Büyükşehirle Türk El Sanatları Yaşatılıyor

Meryem ilkin: El sanatlarına ilgim vardı, arkadaşlarımın tavsiyesiyle geldim. Buradan çok memnunum, ortam çok güzel. Keyifli zaman geçiyor. Gelmek isteyen hanımlarımıza vaktini değerlendirmek isteyenlere tavsiye ederim. Böyle bir ortam sağladığı için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim.

Büyükşehirle Türk El Sanatları Yaşatılıyor

Gülay Öztürk: Evde oturmaktansa buraya gelip bir şeyler üretmek güzel. Yer güzel, ortam güzel. Öğretmenimiz her şeyden önce bize çok şeyler veriyor. Herkese gelmelerini tavsiye ediyorum. 

Nilgün Yangınoğlu: Büyükşehir Belediyemizin bu kurslarından haberdar olduk ve geldik. İyi ki gelmişiz. Gerçekten çok faydalı güzel şeyler öğreniyoruz. Arkadaşlarla beraber güzel zaman geçiriyoruz. Herkese tavsiye ederiz. 

Hatice Otaklı: Ortaya güzel şeyler çıkarmak, bir şeyler yapmak verimli olduğunu hissetmek bana çok iyi geldi. Daha fazlasını yapmak istedim herkese de tavsiye ederim. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a çok teşekkür ederiz. O kadar büyük hizmetler imkanlar fırsatlar yaratmış ki, Allah ondan razı olsun.

Feryal Aylakçı: 3 yıldır buraya geliyorum. Güzel eserler yapıyorum. Yaptıklarımı arkadaşlara hediye götürüyorum. Artık dışarıdan hediye almıyorum. Severek yapıyoruz, güzel bir iş tavsiye ederim. Başkanımız Sayın Osman Zolan'a teşekkür ediyorum.

Büyükşehirle Türk El Sanatları YaşatılıyorBüyükşehirle Türk El Sanatları YaşatılıyorBüyükşehirle Türk El Sanatları YaşatılıyorBüyükşehirle Türk El Sanatları Yaşatılıyor