Haberdenizli.com

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce İzmir'e taşınan Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu  şairlerinden olan Pamukkale Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Şerif Kutludağ için "Yaşayan Değerler Şerif Kutludağ Vefa Gecesi" adlı programı düzenledi. 

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Şerif Kutludağ, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Denizli'nin sanat ve edebiyat hayatına uzun süre hizmet eden Şerif Kutludağ’ın yaşam öyküsünü anlatan sunumun yanı sıra Kent Şairleri Topluluğu’ndan şairlerin Kutludağ’a ait dizeleri okumasıyla devam eden program, Ozan Nihat’ın türküleriyle devam etti. 

Büyükşehir’den Şerif Kutludağ’a Vefa Gecesi

“Biz Denizli olarak sizlerden razıyız”

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, Denizli Lisesi’nde iken kendisinin de öğretmenliğini yapan Şerif Kutludağ’ı saygıyla anarak başladığı konuşmasında, “Bu bir veda değil, vefa gecesidir” dedi. Değirmenci, “Kitabınıza ismini verdiğiniz ‘Güneş ektim gönlüme’ gibi, biz öğrencilerinizi yetiştirirken, şiir ve  edebiyat sevgisinin yanında yıllar sonra fark ettik ki ilmik ilmik vatan, bayrak sevgisini, Türk ve Denizli milliyetçiliğini nakşetmişsiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Bugüne kadar çok güzel hizmetler ettiniz. Biz Denizli olarak sizlerden razıyız, vaktin sahibi de sizlerden razı olsun hocam” diye konuştu. 

Büyükşehir’den Şerif Kutludağ’a Vefa Gecesi

“Vefa işte budur, unutmamaktır”

Kutludağ ise, kendisine özel gerçekleştirilen bu program nedeniyle emek veren ve katılan herkese çok teşekkür etti. Kutludağ, “Gerçekten benim için çok özel bir gece oldu. Ahmet Yesevi, Yunus Emre’lerden aldığımız doğru ve güzel sevgiyi dilimiz döndüğünce anlatmaya, halimizce yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız. Bu bizim boynumuzun borcu ve görevimizdir” dedi.