Denizli’nin tarihi değerlerine yönelik yaptığı çalışmalar ile göz dolduran, gerek yıkılmaya yüz tutmuş yapıları restore ederek, gerekse antik kentlere yaptığı yatırımlarla Türkiye’de örnek olarak gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2016-2017 Eylem Planı ile tarihe sahip çıkmaya devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 dev proje kapsamında Denizli’de yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha kente kazandırılacak. Bu kapsamda, 6 adet tarihi binanın kamulaştırılması ve 4 adet tescilli yapı restorasyon çalışmaları 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Pamukkale Cezmi Ökten Evi 1, Merkezefendi Adil Beştaş Evi, Serinhisar Bayram Özkan Evi ve Güney Hükümet Konağı ve Lojmanı’nın restorasyon çalışmalarını yaparak kente kazandıracak Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan, Tavas, Sarayköy, Çal, Çivril ve Babadağ ilçelerimizde de 6 tane tescilli yapı için kamulaştırma çalışmaları gerçekleştirecek.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğini kaydederek, “Bugüne kadar Denizlimizde yıkılmaya yüz tutmuş bir çok tarihi yapıyı ayağa kaldırarak kentimize kazandırdık. Biz ne kadar tarihimize, geçmişimize, köklerimize sahip çıkarsak o kadar güçlü oluruz. Bu nedenle geçmiş ile geleceğimizi buluşturmak zorundayız. Tarihi değerlerimizi yaşatmak adına elimizden gelen tüm desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda 121 dev projemiz arasında yer alan 10 adet tarihi değerimizi kentimize kazandıracağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe verdiği değer Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek" açıklamalarında bulundu.