HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugüne kadar onbinlerce ihtiyaç sahibi engelli, yaşlı, yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşın imdadına koşan  Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli personeli ile bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen Kurumsal ve İş Güvenliği Riskleri Bilgilendirme Eğitimi'ne katılan Başkan Osman Zolan'a Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi Sorumlusu Şükran Atmaz ve Sevgi Eli Koordinatörü Selma Yıldız eşlik etti. Denizli'de bugüne kadar onbinlerce ihtiyaç sahibi engelli, yaşlı, yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşın imdadına koşan Büyükşehir'in yardım melekleriyle bir süre sohbet eden Başkan Osman Zolan, emeklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Bir umut ışığı olabilmek

Denizli’nin her mahallesinde kendilerine gönderilen ve yönlendirilen tüm vatandaşlara ulaştıklarını işaret eden Başkan Osman Zolan, "Belki binlerce, milyonlarca dua aldık. İnsanlarımıza dokunarak onların mutlu olması adına çalışmalar yaptınız" dedi. İnsanların sıkıntılarını çözmek istediklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Onlara sıkıntı yaratmak değil dertlerine derman olmak için bu işin başına geçtik. Aynı heyecan ve güzelliği sürdürerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak birçok iş yaptıklarına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Yol, kaldırım, altyapı, binalar yapıyoruz ama bu iş başka. Çaresiz durumdaki insanlara gidip bir nefes verebilmek, bir umut ışığı olabilmek, onlara dokunabilmek  çok önemli. Mazeretimiz yok. Bunun hesabı hepimize sorulacak. Göreceğiz, bileceğiz. Gittiğimiz her yerde insanları en üst seviyede mutlu etme noktasında gayret sarf edeceğiz."

"Onları ananız, babanız, kardeşiniz bilin"

Sevgi Eli’nin yıllardır çaresiz insanların imdadına koştuğunu anlatan Başkan Osman Zolan, " Bu şehrin her şeyinden sorumluyuz. Bu şehirde bir kişi bile aç yatmamalı. Bir kişi aç yatıyorsa onun sorumlusu biziz. Kimse aç açıkta kalmasın, çaresiz kalmasın. Sonuçta bu dünya fani. Hepimiz bir gün son nefesimizi vereceğiz. İşte o son nefesi verirken insanlar mutlu gitmeli. Aç, acı içinde, yaralar içinde gitmemeli. Hele hele insan yüzü görmeden insanların mutlu bakışını dokunuşunu hissetmeden gitmemeli. 'Nereden geldim bu dünyaya, gelmez olaydım' dedirtmememiz lazım" dedi. Başkan Osman Zolan, "Ben hepinize bu hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Göreviniz çok kutsal. Göreviniz sayesinde belki sizlere çok güzel kapılar açılacaktır. Bu gerçekten size belki sınav niteliğinde verilen bir görevdir. Bunu o hassasiyetle yapın. Bunu iş olarak görmeyin. Bu, işin çok çok üzerinde olan bir hizmet. Gittiğiniz yerlere bizden selam götürün. Onları anneniz, babanız, kardeşiniz bilin" diye konuştu. 

Evde Bakım ve Sağlık yüzleri güldürmeye devam ediyor 

Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların kişisel bakımları, yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçları ve evde sağlık hizmeti veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, bugüne kadar 13 binden fazla vatandaşın derdine derman oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 5 bin 770 kişiye evde bakım, 5 bin 361 kişiye de evde sağlık ve bin 920 kişiye de hasta nakil hizmeti vererek bugüne kadar ihtiyaç sahibi 13 binden fazla vatandaşın imdadına koştu. 

Dev sağlık ordusu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, 3 doktor, 39 sağlık personeli, 10 ambulans, 78 araç ve 224 personeliyle Denizlililere hizmet veriyor.