Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sarayköy ilçesine ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapıyor. Özellikle Menderes Havzası'nda yaşanan biyolojik kirliliğin önüne geçmeyi amaçlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Sarayköy ilçesinin ihtiyacı olan atık su arıtma tesisini kısa sürede bitirerek hizmete alacak. 14 bin metrekare alanda, 2 kademeli olarak projelendirilen tesisin 53.300 kişilik kapasiteye sahip olacağı ifade edilirken, günlük ortalama 9.000 metreküp suyu arıtacak. Betonarme biyolojik atık su ileri arıtma olarak inşa edilen tesiste atık sular, sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacak. Fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak atık sulardaki azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmalar giderilerek deşarj edilecek.

Önemli bir ihtiyacı giderecek 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy’de sürdürdükleri atık su artıma tesisinin Menderes Havzası'nın korunması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin çevre duyarlılığının her zaman ön planda tuttuğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha temiz bir Denizli için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir kent bırakmak adına yatırımlarımız devam ediyor. Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisimiz özellikle Menderes Havzası’ndaki önemli bir ihtiyacı giderecek" diye konuştu.

Büyükşehir ile daha temiz bir Denizli 

Denizli’nin büyükşehir statüsüne geçmesinden bu yana  Acıpayam (2), Bozkurt, Çal, Çardak (2), Çivril, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçesinde atık su arıtma tesisi kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi 11. tesisini de Sarayköy’de hizmete alacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ kısa süre önce içerisinde Dalaman Çayı'nın da bulunduğu Batı Akdeniz Havzası'ndaki atık su kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir rolü olacak Acıpayam Atıksu Arıtma Tesisi'ni tamamlayarak faaliyete geçirmişti.