HABERDENİZLİ.COM

Bozkurt'ta yaşanan depremin ilk dakikalarından itibaren tüm ekiplerini bölgeye sevk eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı üzerine ağır hasar alan Tutluca Merkez Cami’ni yıkarak vatandaşların can güvenliğini sağladı. Tutluca Asfalt Cami'nin minare külahı ise düşme riskine karşı vinçle indirildi. 

Denizli'nin Bozkurt, Çardak ve Baklan ilçesinde etkili olan depremin hemen ardından tüm ekiplerini seferber eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma faaliyetleri, geçici barınma için çadır kurulumu, aydınlatma, gıda, temiz su ve çeşitli ikramlar için seferber olan Büyükşehir ekipleri vatandaşların can güvenliği için bölgede risk oluşturan yapılara müdahale ediyor. İlk olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un incelemesinin ardından, ağır hasarlı olduğu için yıkılması talimatını verdiği Bozkurt’un Tutluca Mahallesi’ndeki Tutluca Merkez Cami için Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti.

Cami yeniden yapılacak

Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yaklaşık 2 saatlik bir çalışmayla cami ve minaresini yıkarak vatandaşların can güvenliğini sağladı. Caminin yeniden Selçuklu mimarisi ile yapılacağı müjdesi ise yine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Büyükşehir ekipleri deprem dolayısıyla minare külahı yerinden oynayan Tutluca Asfalt Cami'ne de müdahale etti. Düşme riski taşıyan minare külahı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bir vinç yardımıyla indirildi. 

Büyükşehir ekipleri bölgede nöbette

Öte yandan vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda kurulan geçici barınma bölgesinin aydınlatma, temiz su ve yangın güvenliği için nöbet tutan Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çeşitli ikramlarda bulunmaya devam ediyor.