Haberdenizli.com

Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye'ye örnek olacak yeni bir uygulamayı daha başlattı. Daha önce masaüstü veya mobil iletişim araçlarından belediye otobüslerinin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri gibi bir çok bilgiye anında ulaşan Denizlililer 2019'un ilk gününden itibaren Akıllı Durak Bilgi Sistemi uygulamasını kullanmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen Akıllı Durak Bilgi Sistemi, Ulaşım Portalı uygulaması üzerinden çalışıyor. Ulaşım Portalı uygulamasına eklenen Akıllı Durak özelliği sayesinde vatandaşlar mobil cihazları ile otobüs duraklarına geldiklerinde bulundukları duraktan geçecek tüm hat otobüslerinin kaç dakika sonra orada olacağı bilgisine an be an ulaşabiliyor. 

İster Web'de İster Cepte

Otobüslerin anlık konum bilgileri ile entegre çalışan sistem masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlar üzerinden çalışıyor. Uygulama ile istenilen herhangi bir duraktan geçecek otobüsün kaç dakika sonra o durakta olacağı interaktif olarak an be an öğrenilebiliyor. İlk etapta test olarak kullanılmaya başlanan Akıllı Durak Bilgi Sistemine https://ulasim.denizli.bel.tr adresindeki Ulaşım Portalından veya Denizli Büyükşehir Belediyesinin mobil uygulaması üzerinden ulaşılabiliyor. Bir süre sonra ise yoğun olarak kullanılan bazı otobüs duraklarına, özel panellerin yerleştirileceği, vatandaşların otobüslerinin geliş saatini bu panellerden de takip edeceği ifade edildi.

"Denizlimize Yakışanı Yapmaya Devam Ediyoruz"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 ayrı akıllı şehir uygulaması ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Akıllı Şehir Uygulamaları ödülü aldıklarını hatırlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin teknolojik altyapısı ile Türkiye’nin en önde gelen kamu kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, köprülü kavşaklar, çevre yolları, alt ve üst geçitler ve otoparklar gibi milyonlarca liralık ulaşım yatırımı yaptıklarını, tüm bunların yanında vatandaşların daha rahat ve konforlu seyahati için teknolojiyi de en üst seviyede kullandıklarını kaydetti. Geliştirilen uygulama ile otobüslerin hangi duraktan kaç dakika sonra geçeceğinin net olarak görüldüğüne dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Daha önce otobüslerinin konumları gibi birçok kolaylıktan faydalanan vatandaşlarımız artık durağından otobüsünün ne zaman geçeceğini dakika dakika öğrenebiliyor. Ulaşımdan, alt yapıya, kültürden sosyale her alanda Denizlimize yakışanı yatık yapmaya da devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.