HABERDENİZLİ.COM

Yaşam kalitesinin yükselmesi kadar temel ihtiyaçların karşılanması konusunda kente önemli kazanımlar sağlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın 258 vizyon projesinin arasında çok önemli bir yatırım dikkat çekiyor: Akdere Barajı…

80 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK
Denizli Büyükşehir Belediyesinin DSİ’ye yaptıracağı ve yaptırdıktan sonra mülkünü devralacağı Akdere Barajı ile Acıpayam, Serinhisar ve bağlı mahalleleriyle beraber Cankurtaran Mahallesi'ne kadar olan bölgenin 80 yıllık içme suyu ve sulama suyu ihtiyacı karşılanacak. 

DSİ YAPIP, BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDECEK
Baraj ile beraber içme suyu arıtma, terfi istasyonları, su depoları ve şebeke imalatı da yapılacak. Tesis, DSİ tarafından yapılıp tamamen işletmeye alındıktan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesine teslim edilecek. 100 milyon liraya mal olacak dev yatırımın ödemesi ise bu andan itibaren faizsiz olarak 30 yıl eşit taksitle yapılacak. 

BAŞKAN ZOLAN: GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YATIRIM
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, altyapı konusunda hizmet destanları yazdıklarını, kentin geleceğine yatırımları da hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. 

Su ile ilgili hassasiyet ve küresel ısınmanın da göz önüne alındığında projenin geleceğe atılan büyük bir imza olduğunu söyleyen Başkan Osman Zolan, su konusunda geleceğe güvenle bakmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Zolan, "DSİ, Akdere Barajı'nın yapımını tamamlayıp bize teslim ettikten sonra 30 yıl eşit taksitlerle ve herhangi bir faiz almadan ödemesini yapacağız. Büyükşehir olarak gelecek 70-80 yıl kullanılacak bir tesisin altına imza atıyoruz. Geleceğimizle ilgili çok önemli bir karar verdik. İnşallah bu güzel tesisisimiz de şehrimize kazandıracağız" dedi.

Akdere Barajı Denizli'ye Can Verecek