HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer tarafından bu yıl 8'ncisi gerçekleştirilen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi 21 Mayıs-21Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 8'incisi düzenlenecek heykel kolonisine 47 ülkeden 139 sanatçı 221 proje ile başvuruda bulunurken, koloni jürisinin yaptığı değerlendirme sonucu organizasyona 5 farklı ülkeden 6 heykeltıraşın katılacağı ifade edildi. Bulgaristan, Arjantin, Ukrayna, Çin ve Tayvan'dan olmak üzere 6 sanatçının katılacağı Uluslararası Taş Heykel Kolonisi Korucuk Mahallesi'ndeki Kömürcüoğlu Mermer'de başladı. Koloninin açılış toplantısına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kömürcüoğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve sanatçılar katıldı. 

Koloniye 221 proje başvurdu 

Heykel kolonisine 221 proje ile yoğun bir başvuru gerçekleştiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, “Bulgaristan, Arjantin, Ukrayna, Çin ve Tayvan’dan olmak üzere 6 heykeltraş bir ay boyunca Denizlimizde çalışmalarını sürdürecek” dedi. Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Otaklı ise, Denizli’nin pek çok doğal ve kültürel güzelliklere sahip olduğunu, antik kentlerin öbeğinde olan bir kentte heykelcilik faaliyetinin büyük önemi olduğunu kaydetti. Kömürcüoğlu da, Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin düzenlenmesine emek verdikleri için Denizli Büyükşehir Belediyesine, Başkan Osman Zolan’a, ailesi ve tüm emek verenlere teşekkür etti. Kömürcüoğlu, “Bu güzel etkinliğe, tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Koloniye bugüne kadar 61 heykeltraş, 4 ressam katıldı

Kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışacak, bu süre zarfında isteyen herkes alanda çalışmaları yakından izleyebilecek. 2011 yılından beri düzenlenen Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi'ne bugüne kadar 19’u Türk, 42’si yabancı olmak üzere toplam 61 heykeltıraş ve 4 ressamın katıldığı ifade edildi.