Denizli Belediyesi, Pakistan’daki sel felaketinin ardından yardım kampanyası başlattı.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları Osman Zolan, Mustafa Ünal, Mustafa Gökoğlan, Şamil Çınar, Aytaç Turgut ve Nilgün Ök ile daire müdürleriyle Encümen Salonu’nda basın toplantısı yaptı.
   Pakistan’ın felaket sonrası çok acil yardıma ihtiyacı olduğunu ifade eden başkan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:
   'Bütün dünya ve BM, Pakistan’daki sel felaketini insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri olarak tanımladı. Yaklaşık olarak 20 milyon insanın etkilendiği ülkenin üçte iki topraklarının etkilendiği bir sel felaketi yaşandı. Biz Türkiye olarak Pakistan’la tarihten beri çok duygusal, derin ve köklü bağları olan bir milletiz. Muhammed İkballer o gün Kurtuluş Savaşı’nda, kulağındaki küpeyi bırak çıkarmayı koparıp kanlı küpelerini gönderdi. Biz böyle dostluk ve kardeşlik içindeyiz. Defalarca Türkiye’nin başı ne zaman sıkıştığında Pakistan, her zaman için gerek Kurtuluş Savaşı’nda gerek Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türkiye’nin yanında olduğunu en güçlü şekilde beyan eden ve söyleyen kardeşlerimizdir. Bilindiği gibi deprem felaketi yaşayan Pakistan’a da en güçlü eli Türkiye uzattı.
   Bugünde Pakistan’ın çok acil yardıma ihtiyacı var. Özellikle bizim yardımımıza ihtiyacı var. Çünkü Türkiye’nin uzatacağı el çok güçlü bir eldir. Bu sebepten yola çıkarak belediyedeki arkadaşlarımızla bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Başkan yardımcıları ve daire müdürü arkadaşlarımızla, öncelikle belediyemizden böyle bir hareket başlatmamız gerektiğine inandık. Tüm çalışanlarımızla kendi imkanlarımızla yapabildiğimiz yardımların en büyüğünü yapmak istiyoruz. Ardından da bu yardımların Denizli’nin tamamına yayılmasını istiyoruz. Belediyelerin kurumlarında binalarında girişlerinde valilik izniyle yardım sandıkları açacağız. Bunları da devletimizin resmi kanallarıyla ulaştıracağız. Amacımız niyetimiz Denizli’de duyarlılığı harekete geçirmektir.’ dedi.