HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Denizli'de, Gemlik kaymakamının 1 oğlunun bıçakla öldürülmesi, 2 oğlunun yaralanmasına ilişkin tarafların ifadesinde, kaymakamın büyük oğullarının tartışmayı yatıştırdığı, daha sonra "sakız çiğneme" tartışmasından bıçaklı kavga çıktığı kaydedildi.

Bir süre önce Denizli Vali Yardımcılığından Gemlik Kaymakamlığına atanan Kemal İnan'ın çocukları Safa Akif İnan'ın (15) önceki gün bıçaklanarak öldürüldüğü, Ahmet Burak İnan (21) ve Mehmet Buğra İnan'ın (21) ise yaralandığı olayla ilgili kavgaya karışanların ifadesinde, Kaymakam İnan'ın büyük oğullarının tarafları uzlaştırdığı fakat daha sonra "sakız çiğneme" tartışmasından kavga çıktığı öğrenildi.

Safa Akif İnan ile B.Ç'nin (14) sosyal medyadan tartışması ile başlayan olayda, Safa Akif İnan'nın abileri ile parkta buluştukları B.Ç. ile görüşerek uzlaştılar. Daha sonra olay yerine gelenlerle taraflar arasında sakızdan çıkan tartışma büyüdü ve bıçaklı kavgaya dönüştü.

Safa Akif İnan'ın sosyal medyada tartıştığı B.Ç. ifadesinde, parkta buluştuklarını, özür dileyerek anlaştıklarını ifade ederek, "Daha sonra olay yerine tanımadığım K.E. ve arkadaşları geldi. İki grup birbirlerine küfür ederek kavga etmeye başladı. Ben yanımdaki arkadaşımı tutup geri çekildim. Olay yerine sonradan gelen kişi, elinde bıçakla, Safa'nın ağabeylerinden birisini sol bacağından bıçakladı. Sonra Safa'ya doğru ilerlemeye başladı. Ben o sırada olay yerinden kaçtım. Safa'nın ölümünden dolayı çok üzgünüm. Ben kimseye vurmadım. Kimseyi darp etmedim." şeklinde konuştu.

"Sakız çiğnediği için karşı taraf laf attı"

Tutuklanan B.K (16) ise ifadesinde, "Parkta K.E. (16)., A.S.K. (15) ve tanımadığım 5-6 kişi vardı. Karşılarında da yine tanımadığım yaklaşık 10 kişilik grup vardı. Biz, K.E. ile A.S.K'nin yanına gittik. O sırada K.B. (16) sakız çiğniyordu. Karşı gruptan yaşı büyük bir çocuk K.B'ye küfür ederek, 'sakız çiğneme' dedi, hepimize küfürlü konuştu. Sonarsında karşı grup İ.S'yi (17) aralarına alarak dövmeye başladı. O esnada biri bana yumruk attı. Ben de bunun üzerine arka cebimde bulunan bıçağı çıkartıp, bana vuran şahsın sol bacağına bir kere sokup çıkardım. Bu sırada K.E. belinden ekmek bıçağını çıkartmış. Ama K.E'nin bıçakla herhangi birine hamle yaptığını görmedim." dedi.

Tutuklananlardan K.E'nin de ifadesinde, B.Ç'nin telefonundan, maktulün abisi ile görüştüğünü belirterek, "Sonrasında grubun yanında gittik. Bizim peşimizden gelen çocuklardan bir tanesi A.S.K'yi arayarak çağırdı. Benim bundan haberim yok. Olay o esnada aslında yatışmıştı. A.S.K. ile B.K. olay yerine geldi. Bizim yanımızda bulunan K.B. sakız çiğnediği için karşı taraf laf attı. İ.S. de maktulün kafasına doğru tekme attı ve olay bu şekilde başladı. Karşı taraftan birinin üzerinden yere bıçak düştü. O bıçağı B.K. yerden aldı. Safa'nın karın bölgesine doğru sapladı. Ben net bir şekilde bıçaklayanın B.K. olduğunu gördüm." dediği öğrenildi.

"5-6 kişi motosikletle geldi"

Olayla ilgili polise ifade veren Ahmet Burak İnan ise, kardeşi Safa ile B.Ç'nin sosyal medyadan konuştuğunu duyunca, ikizi Mehmet Buğra'nın B.Ç'yi telefonda aradığını belirterek, "Konuşmak amacıyla parka çağırdı. B.Ç. parka, yanında arkadaşlarıyla geldi. O an için ellerinde hiçbir şey yoktu. Biz de yanlarına gittik. Kardeşim Mehmet Buğra ile birlikte B.Ç'ye, 'Neden olaylar bu şekilde uzadı. Siz bizden küçüksünüz. Biz size dokunamayız. Bu işi kavga etmeden halledelim' dedik. B.Ç. de bize, 'O zaman birbirimizden özür dileyelim. Bu iş burada bitsin' dedi. Tam aramızda anlaşmışken, onların yanına isimlerini bilmediğim 5-6 kişi motosikletle geldi. Grupta bulunan ismini sonradan öğrendiğim A.S.K, çantasında bulunan ve keskin tarafını görebildiğim bıçağı çıkartarak, kardeşim Safa'ya doğru koştu. Bıçağı sallamaya başladı. A.S.K'nin kardeşimi bıçakladığını gördüm. Buna müdahale etmek istediğim sırada aynı şahıs benim arkamdan gelerek sağ kalça kısmımdan iki ayrı yerden bıçakladı." dediği belirtildi.

Kavgada yaralanan Mehmet Buğra İnan da ifadesinde, "Biz parkta karşı grupla buluştuk. Ben gruba hitaben, 'Arkadaşlar dağılın. Daha yaşınız küçük, burada kavga etmeye çalışmayın' dedim. B.Ç. ve yanında gelen arkadaşları dağılmaya başladı. O arada daha önceden görmediğim iki erkek geldi. Geldiklerinde bizi tehdit etmeye başladılar. Daha sonra A.S.K. isimli çocuk, hızlı adımlarla kardeşim Safa'ya doğru gelmeye başladı. Elindeki koyu renkli çantadan, kesici alet kısmını gördüğüm bıçak çıkardı. Safa'ya doğru koşmaya başladı. Ben de A.S.K'ye bıçağı indirmesini söyledim. O esnada tam göremediğim kişi bana vurdu. Vurmasıyla yere düştüm ve kargaşada olayın geri kalan kısmını görmedim." dediği öğrenildi.

Olay

Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi'nde önceki gün, iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir süre önce Denizli Vali Yardımcılığından Gemlik Kaymakamlığına atanan Kemal İnan'ın çocukları 3 kardeşten Safa Akif İnan (15) ve Ahmet Burak İnan (21) bıçakla, Mehmet Buğra İnan (21) ise darp sonucu yaralanmıştı. Yaralılardan Safa Akif İnan (15) yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden K.E. (16), B.Ç. (14), B.K. (16), K.B. (16) ve İ.S. (17) tutuklanmış, A.S.K. (15), F.A.B. (14) ve K.O. (14) adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.