Sosyal medyada gündem olan olayda Denizli T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ali Koca’nın, 4. Evre mide kanseri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan kızı Ayşe Koca ile görüştürülmediğine ilişkin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. 

FETÖ’den tutuklu olan KHK ile görevinden alınan Ali Koca’nın, mide kanseri tıp fakültesi öğrencisi kızı Ayşe Koca ile görüştürülmediği yönündeki paylaşımlar üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Savcılık açıklamasında, “Bir kısım twitter hesaplarından Denizli T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ali KOCA’nın; kanser hastası olan ve hastanede tedavi gören kızı Ayşe KOCA ile görüştürülmediği şeklinde paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemede bu paylaşımlara rağmen ne FETÖ Terör Örgütü üyeliği suçundan tutuklu Ali KOCA’nın, ne vekilinin, ne de ailesinden bir kişinin görüşmeye ilişkin herhangi bir resmi başvurusunun olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısınca 02/09/2020 günü cezaevinde tutuklu Ali KOCA ile görüşülmüş, kendisinin talep etmesi halinde özel izin verileceği hususu hatırlatılmıştır. Bu hatırlatmadan sonra vekillerince yapılan müracaat üzerine hastanede tedavi gören kızı ile görüşebilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığımızca özel izin verilmiş ve 04/09/2020 tarihinde cezaevinden çıkartılarak kızıyla hastanede görüşmesi sağlanmıştır.

5275 Sayılı İnfaz Kanunu’nun 116/3 maddesinde; bu gibi durumlarda verilecek özel iznin toplam iki defa olabileceği, her iki görüşme arasında bir ay geçmesi gerektiği belirtilmiştir. Hal böyleyken; verilen bu özel izinden altı gün sonra, hükmen tutuklu Ali KOCA vekillerince aynı gerekçe ile hasta kızı ile görüşmesi için Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müracaatta bulunulduğu, ancak 04/09/2020 tarihli verilen özel izne istinaden yapılan görüşmeden bahsedilmediği, Mahkemece önceki görüşmeden haberdar olunmadığından ilgili şahsa özel izin kararı verildiği, bu kararın yukarıda belirtilen kanun maddesine aykırılığı sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca itirazda bulunulduğu, aynı Mahkemece 5275 Sayılı Yasa’nın 116/3 maddesindeki bir aylık görüşme aralığı hususundaki Kanun hükmünden dolayı önceki kararı kaldırılarak itirazın kabul edildiği, Bunun üzerine yine bir kısım twitter hesaplarından bu husus çarpıtılarak paylaşımlarda bulunulduğu görülmüştür. 
Bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi, olayın yukarıda açıklandığı şekilde gerçekleştiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadesi kullanıldı.