HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açılan 33'ü tutuklu 115 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen davanın 7. duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada, sanıkların ve avukatlarının yeni tanık dinlenmesi ile ilgili isteklerini kabul etmeyen mahkeye heyeti, tevsi tahkikat taleplerine olumsuz yanıt verdi.

İddia makamı Cumhuriyet savcısı da tevsi tahkikat taleplerinin olmadığını dile getirerek, davada yeterli delillerin toplandığını ve dosyanın tamamlandığını belirterek esas hakkında mütaala verdi.
İddianameyi özetleyen savcı, FETO/PDY silahlı terör örgütünün üniversitedeki amacının YÖK tarafından belirlenen kadroları ele geçirmek, bu kadrolara kendi üyelerini yerleştirerek kurumun tamamen yönetimini ele alıp yasal görünümle örgüt üyeleri dışında hiç kimsenin yönetime katılmasına, çalışmasına izin vermemek olduğu, üniversiteler ve devletin diğer kurumlarını bu şekilde ele geçirip devlete paralel şekilde ilerleyerek 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz kalkışmasını yapabilecek güce erişip, nihai hedef olarak da devlet yönetimine el koymak, bunu silahsız olarak başaramadıkları takdirde silahlı darbe yapmak suretiyle ele geçirmek olduğunun anlaşıldığını belirttiği mütalaasında PAÜ eski rektörü Hüseyin Bağcı'nın rektörlük seçimlerinde FETÖ/PDY'nin üniversitedeki üyeleriyle birlikte hareket ettiğini, örgütün üniversitede örgütlenmesini sağladığını, örgütün Denizli imamı olarak aranan Mehmet Boz ile görüştüğünü, örgütün üniversitede bilgisi dahilinde kadrolaştığını, bu nedenlerle örgütün yöneticisini sıfatını taşıdığını belirterek, TCK'nın 314/1, TMK'nın 5/1, ile 53, 54, 63 ve 58. maddeleri uyarınca cezalandırılmasını istedi.

Mütalaasında eski rektör Hüseyin Bağcı'nın yanı sıra Ali Keskin, Hasan Herken, Hasan Kaplan, Kudret Gezer, Muzaffer Topçu, Ali Rıza Tarakçılar, Kenan Çoyan, Fatih Karaosmanoğlu, Uğur Koltuksuz, Yılmaz Kıroğlu, Bünyamin Kaptanoğlu, Hakan Yörükoğlu, Enis Baş ve Furkan Demir'in de örgüt yöneticisi sıfatı ile yargılanmasını talep eden Cumhuriyet savcısı, sanıkların bazılarının örgüt üyeliği ile örgüte yardımdan cezalandırılmasını istedi.

PAÜ avukatı Engin Yıldız, iddia makamının beraatlere ilişkin mütalaasını kabul etmediklerini, tüm sanıkların cezalandırılmalarını talep ettiklerini söyledi.