Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mehmet Akif Ersoy’un ülkesi parçalanmak istenen bir milletin istiklal haykırışına ses olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ülkemizin o dönemde içinde bulunduğu zor şartların acısını yüreğinde hissetmiş, milletin her ferdi gibi istiklal arzusuyla bir var oluş savaşı vermiştir. İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz; kaleme aldığı her dizesiyle Türk milletinin hislerine tercüman olmuş, şanlı ordumuza umut ve moral aşılamıştır” dedi.

Üstad Mehmet Akif’in meydana getirdiği eserlerin bir hayal ürünü değil salt gerçekliğe dayandığını vurgulayan Başkan Zolan, “Milli Şairimiz, sadece İstiklal Marşı ile değil Çanakkale Şehitlerine ve Safahat gibi her biri yegane olan eserleriyle de toplum ve sanatı harmanlamış, milletimize rehber olmuştur” ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan, Türk Edebiyatının yetiştirdiği en büyük şairlerden biri olan Üstad Mehmet Akif Ersoy’un dünya çapında bir edebiyat ve fikir insanı olduğunu belirterek, “Milli Şair yaşamı, fikirleri ve mücadelesiyle örnek bir şahsiyet olarak sadece bıraktığı eserlerle değil insani ve ahlaki yönüyle de gelecek nesillere ışık olmaya devam edecektir” dedi.

Mehmet Akif Eroy’un, Türk milletinin hafızası ve gönlünde emsalsiz bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan şunları kaydetti: “Milli Şairimizi, ebediyete irtihalinin 80’inci seneyi devriyesinde saygı, minnet ve şükranla yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”