Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi işbirliği ile düzenlenen Gençlik Akademisi Projesi başladı. Projenin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, davetliler ve çok sayıda genç katıldı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, proje ile Denizli'de ikamet eden 15-30 yaş arasındaki gençler, Gençlik Meclisi gönüllüleri ile genç mültecilerin söz konusu akademik programdan faydalanacağını söyledi. Akın, "Bir hayalimizi daha gerçekleştirmekden dolayı mutluluk duyuyoruz. Proje ile akran destek faaliyetleri, sosyal etkinlikler ve mentorluk programı kanalıyla faydalanıcılar ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisindeki karar alıcılar arasında kaliteli etkileşimi arttırmak, beceri geliştirme eğitimleri ve yaygın eğitim olanakları ile gençleri güçlendirerek dijitalleşme çağında iş piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve sosyal ağlara uyum becerilerini artırmak amaçlanmaktadır" dedi.

Çalışmalarımıza yenilerini ekleyeceğiz

Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Biden ise, "Gençlerimiz için ne yapsak azdır' diyen Osman Zolan başkanımızın destekleri sayesinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Ofisi ortaklığında başlatılan Gençlik Akademisi Projesi ile çalışmalarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Bu proje kapsamında farklı başlıklarda bir çok eğitimimiz olacak. Sizleri proje kapsamında başlatacağımız eğitimlere ve Gençlik Meclisimize davet ediyorum. Bu imkanlar, bizler için oluşturuldu, hep beraber kullanıp hep beraber faydalanalım. Yaptığımız tüm çalışmalarımızda bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a teşekkür ediyorum" diye konuştu. Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, işbirliğinin gençlere yönelik akran destek faaliyetleri, sosyal etkinlikler, beceri geliştirme eğitimleri, gençlerin güçlendirilmesi ve akran mentorluğu programlarını kapsadığını ifade ederek, "Gençlik Akademisi'nin mültecilerin ev sahibi topluluk üyeleri ile birlikte topluma katkıda bulunma, böylece aidiyet duygularını geliştirme fırsatı vereceği, resmi bir temsiliyet yapısına dahil olmalarını sağlayacak bir araç görevi göreceğini umuyor ve buna inanıyoruz" dedi.

Başkan Zolan: "Gençlerimizin talepleri birinci önceliğimizdir"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gençliğin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Gençlik Meclisimizin yaptığı etkinlikleri yakından takip ediyoruz. Onların taleplerini yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Gençlik demek gelecek demektir, enerji demektir, hazine demektir. Gençlerimiz eğer kendilerini donanımlı bir şekilde yetiştirirlerse şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı daha güzel bir geleceğe hazırlayabilirler" dedi. Gençlerin taleplerinin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Gençlerimizin katılımcı demokrasi bilinci ile yönetimlerde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Gençlik Meclisimizin kuruluş amacı da budur. Bunun yanında Kadın Meclisimiz, Çocuk Meclisimiz ve Engelliler Meclisimizle şehrin tüm paydaşlarının yönetime dahil olmasını amaçlıyoruz" dedi.

"Amacımız huzurlu yaşamı sağlamak"

Dünyada arzu edilmeyen savaşların yaşandığını anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Bu savaşlar nedeniyle ülkelerini terk eden insanlar var. Biz Türkiye olarak savaş mağduru bu insanların büyük bir bölümünü ülkemizde barındırıyoruz. Bunların bir kısmı da şehrimizde. Şehrimizde yaşayan mültecilerin uyum sürecini kolaylaşabilmesi, huzur ortamının sağlanması ve gençlerle temasının güçlenmesi noktasında BM Mülteci Komisyonu’na Gençlik Meclisimiz bir proje sundu ve bu proje kabul edildi. Bu proje ile amacımız huzurlu yaşamı sağlamak ve gençlerimizin donanımını arttırmak. Bu proje ile vereceğimiz eğitimle gençlerimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bu bizim asli görevimiz.” Projenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler gençlerin eğitim alacağı bölümleri inceledi. 

Kent Konseyi'nden Denizli Gençlik Akademisi Projesi

Kent Konseyi'nden Denizli Gençlik Akademisi Projesi

Kent Konseyi'nden Denizli Gençlik Akademisi Projesi

Kent Konseyi'nden Denizli Gençlik Akademisi Projesi