Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında birbirinden özel programlar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ve kadınlar katıldı. Kadınlar, özel hazırlanan atölyelerde ebru, kaligrafi, keçe işleme ve Kat’ı sanatı ile el emeği göz nuru eserler tasarlayarak birbirinden özel ürünleri ortaya çıkardı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi El emeği Pazarı ile Mikro Kredi Ofisi üyesi kadınlarda hazırladıkları eserlerini sergileme imkanı buldu. Öte yandan Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlar, ‘Sandıklarımızı açalım’ sloganı ile evlerinde sandıklarda yer alan özel, geleneksel kıyafet ve ürünleri ile renkli görüntüler oluşturdu.

“Örf ve adetlerimizi hatırlatmak istedik”

Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, programa katılanlara teşekkür ederek, “Kendini şımart etkinliğimiz ile ebru, kaligrafi, keçe işleme ve Kat’ı sanatı ile ilgili kendileri çalışmalar yaparak keyifli bir gün geçirmiş oldu. Ayrıca misafirlerimiz El Emeği Pazarı ve Mikro Kredi Ofisimizdeki kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini görme imkanı buldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yaptığımız programlarla dolu dolu geçirmek istedik. Ayrıca ‘Sandıkları açalım’ etkinliği ile kültürümüzü, töremizi, geçmişimizi, örf ve adetlerimizi hatırlatmak istedik. Gelenek ve görenekler Türk kadınları olarak bizler için çok önemlidir. Ne yazık ki, gelenek ve göreneklerimizin birçoğu unutulmaya yüz tutmuş durumda. Bu nedenle bugün burada sandıkları açarak gençlerimize göstermek istedik” diye konuştu. 
“Sizler başımızın tacısınız”

Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çalışmalarından övgüyle bahseden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci ise şöyle konuştu; “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bize göre sadece 8 Mart değil, dünyanın her günü kadınlar günü olarak kutlanmalı. Sizler, bizim anne, kız, kardeş, eşimiz olan başımızın tacısınız. Geleneğimizde sandık kültürümüz var. En nadide kıyafet ve eserlerimizi orada saklarız. Bir gün gelip ihtiyaç olduğunda sandıklarımızı açalım, bu güzellikleri yaşatalım, hem de bizden sonraki nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza bu güzelliği yaşatalım isteriz. 1 Mart’ta başlayan Kent Konseyi Kadın Meclisimizin etkinlikleri bugüne kadar güzellikle devam etti.” 

Kadınlar unutulmaz bir gün yaşadı

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi, Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçılarından Ahmet Algün tarafından gerçekleştirilen müzik ziyafeti ile programa katılan kadınlar unutulmaz bir gün yaşadı. 

Kadın Meclisi Geleneklere Sahip Çıkıyor 

Kadın Meclisi Geleneklere Sahip Çıkıyor 

Kadın Meclisi Geleneklere Sahip Çıkıyor