HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi’nin alt yapı sorununu tarihe gömecek dev projeye başladı. Bölgenin alt yapısını baştan aşağı değiştirecek proje ile Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi ilk defa yağmur suyu hatları ile de tanışacak. Bu kapsamda 3 mahalleye 122 kilometre içme suyu hattı, 78 kilometre kanalizasyon hattı ve 23 kilometre yağmursuyu hattı döşenecek. Toplam  223 kilometre uzunluğunda alt yapı hattı döşenecek bölge için 1 adet de atık su terfi merkezi inşa edilecek. Proje, 3 mahalle ile birlikte kent merkezinde kullanılan atık suların büyük bir bölümünün Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınacağı 2400 santimetre çapındaki dev kanalizasyon bağlantı borularının döşenmesiyle başladı. 8,5 metre derinliğinde kazı yapılmasının ardından döşenen 2400'lük dev boru hatlarını inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Denizli tarihindeki en büyük hat 

Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada geçen yıl Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka ile Deliktaş Mahallesi’nin bir kısmında başladıkları altyapı çalışmalarını Sevindik ve Sümer Mahallesi ile devam ettirdiklerini söyledi. Sevindik, Sümer ve Karşıyaka Mahallesi’nin alt yapısını baştan aşağı değiştirecek ve bölgeyi yağmur suyu hatları ile tanıştıracak proje ile Denizli tarihinin en büyük kanalizasyon hattını döşediklerine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "2400'lük dev boruların döşendiği bu güzergah şehrimizin büyük bir bölümündeki kanalizasyon atıklarının toplandığı yeni bir hat olacak. Bu dev hatta toplanan kanalizasyon daha sonra arıtma tesisimize taşınacak. Burası Denizli açısından hayati bir nokta. Denizli tarihinde yapılmış en büyük kanalizasyon hattı" dedi. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında temel atma töreni yapmadan çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Zolan, "Bunlar çok önemli yatırımlar. Torunlarımızın torunlarına hizmet edecek yatırımlara imza atıyoruz" diye konuştu.

"Tarihi yatırımlar yapıyoruz" 

Bölgedeki vatandaşların uzun yıllar alt yapının yapılmasını talep ettiğini ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın bizlere güveni sonsuz. Biliyorlar ki yapılacak olan iş günlük değil, yapılan yatırım yüz yıl boyunca kendilerine hizmet edecek. Altyapı sürdürülebilirliği, maliyeti ve çevreye verdiği rahatsızlık bakımından zor bir iştir. Geleceğe altyapı sorunu bırakmamak için isimsiz kahramanlarımızla birlikte gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Denizlimizin hizmetinde olmaya devam ediyoruz." Tarihi bir yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, "Denizli’nin en büyük kanalizasyon hattının inşaatındayız. Şehirdeki atık suların büyük bir bölümünün arıtmaya gideceği hat burası olacak. Çapın büyük olması önemli. İhtiyacı karşılayabilecek şekilde olması gerekiyordu. Bunlar çok büyük maliyetler. Allah güç kuvvet versin ve bu işlerin üstesinden hep birlikte gelelim" ifadelerini kullandı.

"Devasa yatırımlar yapmaya devam edeceğiz"

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle vatandaşların evlerinde kalmalarını istediklerini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti:  "Bizim çalışmamız, şantiyelerde, sahalarda olmamız ve Denizli’yi daha ileriye götürmemiz gerekiyor. Onlar evde kalsın biz çalışalım, ihtiyaçlarını giderelim, gece gündüz gayretimizi sürdürelim. Bir gün, hep beraber meydanlarda ve parklarda buluşacağız, kucaklaşacağız. İstiyorum ki bir eksik olmasın. Hepimiz orada birlikte olalım, yüreğimiz buruk olmasın, yakınlarımızı ve sevdiklerimizi kaybetmeyelim. Bu konuda hassas davranmak kurallara uymak ve rehavete kapılmamak gerekiyor. Biz şehrimizin ihtiyaçları için tabii ki alanda olacağız, sahada olacağız ve koşturacağız. Devasa yatırımlar yapmaya devam edeceğiz."