HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla kurdukları Akköy Güneş Enerji Santrali'nde (GES) incelemelerde bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'nün Akköy Atıksu Arıtma Tesisi'nin yanında hayata geçirdiği Akköy GES 1 ve Akköy GES 2'nin ardından santralin 3. etabı olan Akköy GES 3'ün de faaliyete geçtiğini müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplam 39.000 metrekare alanda kurulan projede 8 bin 480 güneş panelinin yer aldığını ve burada yıllık 4 milyon kwh elektrik enerjisi üretileceğini açıkladı.

1700 konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak

Denizli Büyükşehir Belediyesinin çevre hassasiyetine her zaman önem verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, yenilenebilir enerji konusunda da gayretlerinin devam ettiğini belirterek, Akköy Güneş Enerji Santrali'nde toplam 2 MW’lık güce eriştiklerini açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yoğun elektrik enerjisi kullanan bir kurum olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Önceliğimiz kendi enerjimizi karşılamak. Burada yılda 4 milyon KW üretim yapılacak. Yaklaşık 1700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılamış olacağız. İlk etapta başladığımız yatırım bedelini, yaptığımız üretimlerle amorti etme anlamında belli bir noktaya geldik" diye konuştu.

Büyükşehir çöpten ve çamurdan da elektrik enerjisi üretiyor

Yenilenebilir veya yeşil enerji adı verilen güneş enerji santralinin çevre hassasiyetini gösteren bir proje olduğuna işaret eden Başkan Osman Zolan, bunun yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'ndaki çöplerden elde edilen metan gazından ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki çamurdan elde edilen biyogazdan da elektrik enerjisi ürettiklerini anlattı. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretmeye devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, "Bu tesisimiz Denizlimize hayırlı olacak. Geleceğimize, çocuklarımıza hizmet edecek. Çevreye zarar vermeden üretimini gerçekleştirecek. Yenilenebilir enerji yatırımlarımızı her geçen gün artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Büyükşehir yenilenebilir enerjide örnek oluyor

Türkiye'de 9 büyükşehir, 14 il, 89 ilçe ve 5 belde olmak üzere toplam 117 belediyenin üye olduğu Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevini de yürüten  Başkan Zolan, Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı ile birlikte sadece Denizli’de değil, ülke çapında da yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenmesi adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin yenilenebilir enerji yatırımlarıyla pek çok belediye ve kuruma örnek olduğunun altını çizen Başkan Zolan şöyle konuştu: "Enerji Kentleri Birliği Başkanı olarak yenilenebilir enerjiler anlamında sadece kendimizi değil, Türkiye’deki tüm belediyelerimize yönelik yatırımlar, teşvikler, eğitimler ve destekler konusunda çalışıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımızın öncülüğünde yerli ve yenilenebilir enerji anlamında ülkemizin aldığı mesafeye imrenilerek bakılıyor. Enerjimizin yüzde 100’ünü karşılamak bizlere nasip olur inşallah. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emek veren, katkı sağlayan herkese ve her kuruma teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir'in Güneş Tarlaları 2mw Güce UlaştıBüyükşehir'in Güneş Tarlaları 2mw Güce Ulaştı