Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale’nin ardından şehrin ikinci beyaz cenneti olan Denizli Kayak Merkezi’nde geçen yıl başladıkları yeni sosyal tesis inşaatının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, tesisin 2022-2023 kayak sezonunda hizmete başlayacağını müjdeledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi geçen yıl, başta Ege ve Akdeniz olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen kayak severleri ağırlayan Denizli Kayak Merkezi’nde artan ihtiyaçların karşılanması amacıyla yeni bir sosyal tesis inşaatına başlamıştı. Bin 350 metrekare alanda yapımına başlanan yapının 4 kattan oluştuğu belirtilirken yeni sosyal tesisin ziyaretçilerin günübirlik tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede olacağı belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan gelecek sezonda hizmet verecek tesiste incelemede bulundu. 

Yol sorunu bitti sıra sosyal tesiste 

Yaklaşık 2 yıl önce Denizli Kayak Merkezi'nin yol sorununu tamamen bitirdiklerini belirten Başkan Osman Zolan, tesisin yol kalitesiyle de dünya standartlarını yakaladığını söyledi. Yol sorununun çözülmesinin ardından merkezin sosyal tesis ihtiyacı için yeni bir projeye başladıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Geçen yaz tesisimizin inşaatına başladık. İnşaat hızlı bir şekilde devam ederken, maşallah kış erken geldi. Soğukların ve kar yağışının hızlı ve yoğun bir şekilde gelmesi ile inşaatımızı tamamlayamadık. İnşallah kış mevsimi bittikten sonra inşaatımızı tamamlayacağız ve Denizli Kayak Merkezimiz yeni sezonda güzel bir sosyal tesise kavuşacak. Kayak merkezimizi bir adım daha ileriye taşımış olacağız" ifadelerini kullandı.

Yatırımcılara çağrı

Denizli Kayak Merkezi’nde yapacakları çalışmaların her geçen yıl artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Burada otelle ilgili alanlar belirlenmiş durumda ve konaklama konusunda yoğun bir talep söz konusu. Biz yatırımcı bekliyoruz. Yatırımcılarımızı harekete geçirirsek otel yapımını da sağlamış olacağız. Otel için yatırım gelmezse de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu ihtiyacı karşılayacağız” dedi. Turizm yatırımlarının özel sektör tarafından yapılmasını arzu ettiklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, “İş adamlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum ve yatırımcılarımızı bekliyoruz. Burası Ege’nin kayak merkezi ve konaklama ile ilgili yoğun bir talep var” diye konuştu. 

Ege'nin en büyük kayak merkezi

Bu yıl kayak sezonunu kapatan Denizli Kayak Merkezi, kent merkezine 75 km uzaklıktaki Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi sınırları içinde bulunan 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ'da bulunuyor. Dünya standartlarında hizmet veren tesiste toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pist yer alıyor. Amatör ve profesyonel kayakçılar ve snowboard yapmak isteyenlerin aradığı her türlü imkanı ve pistleri barındıran tesiste saate 2 bin 500 kişiyi taşıyabilecek kapasitede 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant hizmet veriyor. Denizli Kayak Merkezi, topoğrafik yapısı ve Alplere özgü kar kalitesi ile kayak ve snowboard yapmak için büyük avantaj sağlıyor. 

Büyükşehir’den Denizli Kayak Merkezi’ne Yeni Sosyal Tesis 

Büyükşehir’den Denizli Kayak Merkezi’ne Yeni Sosyal Tesis