Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü Acıpayam ilçesinde başladığı merkez içme suyu alt yapı çalışmasını tamamladı. Mevsime bağlı yaşanan kuraklık sonucu mevcut içme suyu kaynaklarının debilerinin azalması ve yaşanabilecek içme suyu sorununu çözmek için bir süre önce Acıpayam'da çalışma başlatan Büyükşehir DESKİ, bölgedeki içme suyu kaynakların artırılması, iletim hatlarının yenilenmesi ve söz konusu hat çaplarının büyütülmesi için proje hazırladı. Bölge halkının daha nitelikli içme suyuna kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bir süre önce açtığı 35 litre/saniye debili sondaj kuyusunu devreye aldı. Proje kapsamında bölgeye 1 adet dalgıç pompa, 5 bin 400 metre de içme suyu terfi ve iletim hattı döşendi.

Acıpayam TOKİ'nin alt yapısı da tamamlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ayrıca Acıpayam ilçesinde inşa edilen yeni yerleşim alanı TOKİ konutlarının içme suyu iletim hattı ve kanalizasyon kollektör hatlarını da tamamladı. Proje kapsamında bölgeye 2.100 metre içme suyu iletim hattı ile 2.600 metre kanalizasyon kollektör hattı yapıldı.  

"Hayırlı uğurlu olsun"

Büyükşehir Belediyesi DESKİ olarak 19 ilçe 616 mahallede vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yatırım yapmaya devam ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam için çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Zolan, "Hemşehrilerimizin daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için gayret göstermeye devam ediyoruz. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Yatırımlarımız ilçemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.