Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1977 yılında 8 Mart'ı Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul ettiğini kaydeden Başkan Zolan, Türk milletinin kadına verdiği öneme işaret etti. Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensubu olduklarını belirterek, “Kadınlarımıza toplumun her alanında hak ettiği saygıyı göstermek en asli görevlerimizdendir” dedi. 

Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinin her geçen gün daha da geliştiğini, bu sürece en fazla katkıyı verenlerin ise kadınlar olduğunu bildiren Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Kadınlarımızın, hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarına olanak sağlamak toplumumuzun ortak sorumluluğudur. Çünkü kadınlarımız yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkı sağlamaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeye, kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılıkla yanlarında olmaya var gücümüzle gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz.”

Sevgi ve fedakârlığın simgesi kadınların huzur dolu bir toplumun da temel taşı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Bu vesilelerle başta bu kutsal vatan için evlatlarını şehit veren tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere attığım her adımda yanımda olan eşim ve kızlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.