HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Allah'ın kelamı olan kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in ramazanın kalbi olan bu mübarek gecede inmeye başladığını söyledi. Bu kutsal gecenin tüm İslam alemi için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği bu mübarek gece, günahlardan arınma, işlediğimiz hatalara tövbe edip af dileme zamanıdır. Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecemizde ülkemizde ve tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması için; birlik ve beraberliğimiz için; dünyada zulüm altında bulunan kardeşlerimizin huzur ve refahı için dua edelim" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Gecesi'nde Denizli'de olacağını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Kadir Gecesi, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nin açılışını Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Her yıl farklı bir yerde Kadir Gecesi yayını yapan TRT, bu gece özel programını açılışını yapacağımız Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami ve Külliyesi’nden gerçekleştirecek. Ben tüm hemşehrilerimi açılış törenine davet ediyorum" dedi. 

Ramazan-ı şerifin ve Kadir Gecesi'nin manevi ikliminin yaşandığı, bayram sevincine ise sayılı günlerin kaldığı bu müstesna zaman diliminde yaşlıların, çocukların, öksüz ve yetimlerin, şehit yakınlarının ve tüm ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Bu mübarek gece bizlere düşen en büyük görev, Kuran'ı Kerim'i kalbimizin semasına yeniden indirmektir. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu mübarek günün manevi huzur ve bereketinden hepimizin faydalanmasını, ibadet ve dualarımızın kabul olmasını ve bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.”