HABERDENİZLİ.COM

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun milletçe yaşanması için yapılan "23 Nisan akşamı saat 21.00'de evlerimizden İstiklal Marşı okuyalım" çağrısı tüm Türkiye'de olduğu gibi Denizli'de de yanıt buldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un çağrısı ile 81 ilde uygulanan programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyon kanallarında canlı olarak İstiklal Marşı okuyarak katılırken, Denizli'de de tüm vatandaşlar balkon ve pencerelerinden Milli Marşı okudu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da aynı saatte 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda kentin simgesi dev cam  horoz heykeli önünde İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'na eşlik eden Denizlililer ise pencere ve balkonlardan Başkan Zolan'ı alkış yağmuruna tuttu.

Görsel şölen yaşandı

Türk bayraklarıyla donatılmış meydanda Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okuyan Başkan Osman Zolan, tüm Türkiye ile birlikte Denizlililerin de 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda yapılan ışık gösterileri ise görsel bir şölene dönüştü. Programa kısıtlı sayıda katılanlar ise korona tedbirlerini ihmal etmedi.

"İki güzellik bir araya geldi"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, programın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, pencere ve balkonlardaki vatandaşların katılımıyla İstiklal Marşı'nı hep birlikte okuduklarını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılını evde de kalsak coşkulu bir şekilde kutladıklarını kaydeden Başkan Zolan, "İnşallah hep birlikte daha iyiye daha güzele ilerleme noktasında Denizlideki vatandaşlarımızla birlikte ele el kol kola yürüyüşümüzü sürdüreceğiz" dedi. Milli ve manevi değerlere sımsıkı sahip çıkan Denizlili hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimiz var. Bir yandan 23 Nisan'ı kutluyor diğer yandan ramazan ayını idrak ediyoruz. Bunlar bizim milli ve manevi değerlerimiz. İki güzellik bir araya geldi. Milli ve manevi değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Ben tekrar 23 Nisan Ulusla Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, herkesin ramazan ayını tebrik ediyorum."