Denizli'de, 2004 yılından beri Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Aykut Alkan (45), dün pazar alışverişinden döndükten sonra evinin önünde kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Aykut Alkan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcının ölümü başta adli çevreler olmak üzere Denizli'de büyük üzüntüye sebep oldu. 17 yıllık savcı olan Alkan için bugün son görev yeri olan Denizli Adliyesi önünde bir tören düzenlendi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih
Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Çardakçı, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, savcının ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşlarının katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Savcı Aykut Alkan'ın eşi Hatice Alkan, ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi kızı Duru ve lise öğrencisi oğlu Kemal'i kucağına alarak ağladı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Alkan'ın ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu. Savcının ablası, Vali Erkmen'e kardeşinin tabutunu göstererek "Bakar mısınız? Şu güzelliğe bakar mısınız? Temizliğe bakın, ne mutlu" diyerek ağladı. Törende konuşan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Denizli adalet ailesi olarak sözün bittiği noktada olduklarını belirterek, "Kelimelerin kifayetsiz, cümlelerin sıralanmasının en zor olduğu noktadayız. Değerli savcımız Aykut Alkan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Kardeşimizin bu denli genç bir yaşta aramızdan ayrılmış olması üzüntümüzü daha artırmıştır" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, çok sevilen savcı Aykut Alkan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Hepimizin inandığı gibi, biz ölümü göreceğiz ve tadacağız. Ölümün genç yaşta olması insana başka bir hüzün veriyor. Önemli olan geride iyi bir isim bırakmak. Baktığımız zaman savcımız herkesin takdirini kazanan ve herkesin arkasından iyi şeyler söylediği bir insandı."

Yapılan konuşmaların ardından Adliye Sarayı önünde dua edildi ve savcı Alkan için helallik istendi. Cumhuriyet Savcısı Aykut Alkan'ın eşi Hatice Alkan törenin sonunda Denizli Valisi Erkmen'e sarılarak dakikalarca ağladı.
Aykut Alkan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Konya'nın Akşehir İlçesine gönderildi

memleket.com.tr