Türkiye Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çiyancı, "İlimizin çınar gibi bayramyeri ve benzeri işlek caddelerde spor tipli genç bayanların çoğunlukta olduğu bazıları öğrenci birçoğu ise öğrenci olmadıkları halde kendilerini öğrenci gibi tanıtıp yoldan geçen kişilere kibarca yaklaşarak sakatlara destek amacıyla dergi sattık-larını dergilerin geliriyle onlara ortapedik ekipman alınacağı şeklinde duygulu ve etkileyici şekilde dergi satmaya çalıştıklarını çoğu kez Denizlili vatandaşlarımız tanık olmuşlardır. Engellilere karşı duyarlı olan vatandaşlarımız katkı olsun diye 3 lira ve ya 5 lira verip, Satın aldıklarını biliyorum. Ne yazık ki bu işi yapanların çoğu sakat olmadıkları halde, sakatları suistimal ederek sakatlar üzerinden ne kadar haksız kazanç elde ediyorlar biliyor musunuz?.. Tahminen ben söyleyeyim; Aylık 20 bin dergi çıkarıldığını varsayarsanız 5 ile Çarptığınızda, 100.bin tl 3 ile çarptığınızda aylık 60 bin tl  eder sadece bir ayda, bu paranın yarısı bastıranın yarısı satanın. Gerisini siz düşünün." dedi. 

Çiyancı, "Bazı bilinçli vatandaşlarımız dergi satanlara satış izni olup olmadıklarını sorduklarında. Dernek sahibinin bütün illerde satışı izin verilmiştir şeklinde imzalı yazısını göstererek vatandaşlarımızı kolaylıkla kelime oyunlarıyla kandırıyorlar. Halbuki valilik izni oluru olması gerekmektedir. Bazı bizim derneğimizi tanıyan vatandaşlarımız, mağaza sahipleri arayıp bildiriyorlar bizler de  bu kişileri zabıtayı, emniyeti arayarak engellemeye çalışıyoruz. Yasal değilse zaten yetkili merciler gereğini yapıyor, ben buradan zabıta ve emniyet yetkililerine teşekkür ediyorum. Ama; ne yazık ki, çok kibar görünen dergi satan bu kişiler satışları engellenince üzerimize saldırdılar kimileri bıçak çekti. Mağaza önüne kaçarak kendimi kurtardım. Kimileri tehdit etti.  Denizli ilimizde sakat olmadıkları halde sağlam kişiler engellilere yardım derneği kurarak engelliler üzerinden kılıfını uydurarak ticaret yapanlar da var bilhassa. Genellikle bayanlar boyunlarına yaka kartı takarak ev ev esnaf esnaf ve organizede bulunan işletme ve fabrikaları gezerek yasak olduğu halde sakatlar adına bağış toplayanları bağış adı altında evlere dergi satanlara mutlaka tanık olmuşunuzdur. Kapınızı çalan bu tür derneklere vatandaşlarımız itibar etmesinler iyi niyetle yapılan bu tür yardımlar üç kağıtçıların ekmeğine yağ sürecektir sayıları giderek de artacaktır.

Sakat olmayıp da sakatlara hizmet veren kendini sakatlara adamış dernek yöneticileri de var  sözüm onlara değil zaten onlar kapı kapı dolaşarak gazete dergi satmazlar boyunlarına yaka kartı takarak bağış toplamazlar veya toplattırmazlar onlar engellilerle iç içedir okul yaptırırlar engellilerin, istihdamı, eğitimi, sağlığı için uğraşırlar zaten onları herkes biliyor. Bu tür suiistimallerin önlenmesi bakımından muhterem halkımıza bilgilerine sunulur." İfadesinde bulundu.