HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çivril ilçesinde kültürel faaliyetler aralıksız sürüyor. Cabar Katliamının 100 yıldönümü anısına Çivril Belediyesi ile Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlenmiş olduğu "Yunan İşgali ve Cabar şehitlerimiz" konulu şiir yarışmasının sonuçları açıklandı. Milli Mücadele Döneminde Çivril'in Yunanlılar tarafından işgali, bu işgal sırıasında verilen mücadeleler, yaşanan sıkıntılar, Yunanlılar tarafından yapılan katliamların unutulmaması ve bu yaşanan acıların yarınlara aktarılmasının amaçlandığı şiir yarışmasına tüm yurttan 66 kişi katıldı. Şiirler, şiir yarışması seçici kurulu tarafından titizlikle değerlendirildi. Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Cabar Köyü'nde bir katliam gerçekleşti. Yunan askerleri, 100 yıl önce Cabar Köyü'nde çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın erkek demeden 83 kişi yakarak katletti. Yarışmaya katılan şiirlerimizde yaşayan bu katliamı kendi ruh dünyasında anlamlandırarak dizelere döktü.

Cabar Katliamının 100. yıldönümü anısına düzenlenen şiir yarışmasında birinci İstiklal Neşidesi adı şiir ile Yahya Özkök, ikinci Düşü Çalınır Çocukların adlı şiiri ile İbrahim Şaşma olurken, üçüncü Anmaya Geldim şiir ile Murat Tapar oldu.

Yunan Katliamı ve Cabar Şehitlerimiz konusu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural tarafından verilecek.