Çivril’de geçtiğimiz gün araç bagajında bir çuvala koyulmuş şekilde bulunan köpek ölmek üzereyken son anda çevredeki vatandaşların duyarlılığı sayesinde araç bagajından çıkarılmıştı. Yaşanan bu olayın ardından Hayvan severler köpeği bagaja koyan İbrahim Hayta’ya oldukça sert tepki göstermişti. Hayta amacının köpeği ölüme terk etmek olmadığını, aksine köpeği yolda bulduğunu eve götürmek için bagaja koyduğunu fakat orada unuttuğunu söyledi. Yaşadığı bir rahatsızlıktan dolayı unutkanlık yaşadığını anlatan Hayta,  “Öldürmek istesem Çivril ilçe merkezine kadar neden getireyim yolda bir yerde atardım. Benim amacım köpeği evime götürmekti ama unutmuşum. Hatırlasam zaten yavruyu ben götürürdüm veterinere” dedi.

Dün yaşanan olaydan sonra sosyal medya aracılığı ile şahsına ve ailesine saldırıda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Hayta “olayın iç yüzünü bilmeden bana ve aileme hakaret edenler bilmeli ki bende bir hayvan severim. Bana bu ithamları yapanlar ile mahkemede hesaplaşacağım” dedi.

Sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasından da açıklama yapan İbrahim Hayta “Öncelikle olayın iç yüzünün bu şekilde olmadığını belirterek başlamak isterim. Kalp rahatsızlığım olduğu için unutkanlık hastalığım da mevcuttur. Kendim köyde yaşayan ve hayvancılık yapan bir insan olarak hayvanlara zarar vermeyeceğimin altını defalarca çizmek isterim. Köpeği yol kenarında buldum ve evde küçük köpeğimiz var onunla arkadaşlık edebilsin diye eve getirmek istedim, sonra bir takım sebeplerden dolayı Çivril'e gitmek zorunda kaldım ve köpeği bagaja koymuş olduğum tamamen aklımdan çıkmış. Rahatsızlığım Pamukkale Üniversitesi'nden alınan raporlarla da tescillidir. Eğer bu paylaşımı yapan kişi bunu sosyal mecrada paylaşmak yerine bana ulaşıp aklına gelen her şeyi tarafıma söylemiş olsaydı da hayvan sever biri olarak sakinliğimi koruyarak cevap verirdim. Köpeğin bu halini görsem kendim koşa koşa veterinere götürürdüm zaten. Lakin paylaşımı yapan şahıs tarafımla iletişime geçip olayın iç yüzünü öğrenmeden bu mecrada şahsıma hakaret etmiş ve bu paylaşımı gören herkes yine aynı şekilde şahsıma ağır hakaret içeren yazılar yazmıştır. Yarın Öncelikle, birinci paylaşım olmak üzere şahsıma edilen hareketler sebebiyle; paylaşımı yapan ve gönderide etiketlenen herkes, paylaşımların altına hakaret içerikli yazılar yazan kişiler hakkında ilgili kurumlara suç duyurunda bulunacağımı belirtirim” dedi.

Kaynak: Yeşil Çivril Haber