Mahallede bulunan okul müdürleri ve öğretmenleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardım kampanyası başlatan Akgöz, üç ailenin ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadı.

Sosyal sorumluluk sendikası olduklarını ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak ailelere yardım edildiğini kaydeden Akgöz; “Ailelerin tespitlerini yaptık. Kaymakamlık yetkilileri ile görüştük. Belediye ile temasa geçtik. Bu ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında kayıtları olduğunu ve yılda birkaç kez yardım aldıkları bilgisine ulaştık. Ama bu yardımı alıyor olmaları ailelerin ihtiyacı olmadığı anlamına gelmiyor. Bir ailenin evleri yandığı için kullanılmış çekyat, halı, yorgan, baza, soba, kanape, tencere, tava, kaşık, tabak gibi eşyalara ihtiyacı var. Diğer aile iç tavanı olmayan bir evde yaşıyor ve 15 yaşında kısmi engelli çocukları var. Bu ailenin yakacak, gıda, kıyafet ve temizlik malzemesine ihtiyacı var. Merhum arkadaşımızın 35 yaşında dul eşi, 77 yaşında annesi, 32 yaşında dul kız kardeşi, 28 yaşında engelli erkek kardeşi ile merhumun 10 Aylık bebeği, 7, 10 ve 12 yaşlarımda 4 kızdan oluşan ailenin ayni yardıma, kıyafete, gıda ve temizlik malzemesi ihtiyacı var.

Bu ailelerin yanı sıra ‘kelebek’ hastalığı olan Mesut kardeşimizin ihtiyacı olan akülü tekerlekli sandalye alımı için sendika üyesi öğretmen arkadaşlar ve hayırsever vatandaşların katkıları ile sona yaklaşmış durumdayız.”dedi.

ALLAH AYAKLARINA TAŞ DEĞİRMESİN

Üyeler arasında yapılan yardım duyurusuna anında dönüş aldıklarını ve böyle bir sendikanın bir parçası olduğu için gurur duyduğunu kaydeden Akgöz; “Bir kısa dönemlik yardım kampanyasını özellikle, Can Özcan, Necdet Akosman, Emrah Dal, Mahmut Bulut, Yasin Güllü, Gökhan Acar ve yine özellikle Ali Haydar Çetinel arkadaşımızın gayretleri ile sonuçlandırdık. Arkadaşlarımızın ve üyelerimizin gayreti sayesinde işini bu ülkeye duydukları aşk ile yapanların sendikası alnının akı ile yerine getirdi… Bunun mutluluğu , yorgunluğu bile çok güzeldi..

Eşi az bulunur bir emekle ismini buraya yazamayacağım kadar çok arkadaşımız evinden eşyalar, koltuklar, mutfak eşyaları, bebek arabaları, oyuncaklar getirdiler, bir o kadar arkadaşımız nakdi olarak yardım yaptı, nakdi yardımları nakit destek, temizlik malzemesi, gıda alışverişi ile değerlendirdik.

Allah yardımlarını kabul etsin. Allah onların ayaklarına taş değirmesin. Zorluklarını kolaylaştırsın. Onları bu ülkenin başından eksik etmesin… Sağ olsunlar, var olsunlar… Böylesi bir teşkilatın içinde olmaktan gurur duyuyorum.”ifadelerini kullandı.

Kaynak: Genççivril