HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde yaklaşık 5 bin nüfusu ile ne büyük mahallelerinden olan Gürpınar mahallesinde 30’a yakın kişinin Kovid-19 testinin pozitif olduğu ve evlerin karantina altına alındığı söylentisi, kasabanın birçok köy ile ticari ilişkilerini etkilerken, şehir merkezine çalışmaya giden vatandaşların da işsiz kalmasına sebep oldu.

Gürpınar’da yaşayan 19 kişinin evinde, 8 kişinin de Uşak ve Çivril’de ki hastanelerde gözetim altına alındığını iddia eden mahalle sakinleri “Gürpınar’da korona var, bazı komşularımız hastanede bazıları evlerinde. Ama başka kimlerde var, gözetim ve karantina altına alınanlar kimlerle yakın temasta bulundu kimse bilmiyor. Evinde izole edilenler ne kadar kurala uyuyor kim denetliyor, bilmiyoruz” dediler. Karantina ve hastaneye kaldırılanlardan sonra hafta içinde bir kişinin Covid – 19 sebebiyle vefat ettiğini belirten bazı sakinlerde “6 kişi hastaneye kaldırıldı. Bir kişi Koronadan öldü Sağlık müdürlüğü ve yetkililerin mahallede testler yapmasını istiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.

Mahallede 30'a yakın kişinin korona virüse yakalandığı ve mahallede daha fazla korona olduğu yönünde asılsız haber ve söylentiler olduğunu belirten mahalleliler şunları kaydetti “Bu söylentiler sonrasında ilçeye gittiğimizde bizi dışlıyorlar. Bizim kasabamızda bakkal, manav, kasaplar, hırdavatçılar var. Çevre köylerden buraya alışverişe gelen birçok insan var. Asılsız haber ve söylentiler nedeniyle mahallemizin ticareti de etkilendi, alışverişe gelen bile olmuyor. Bu hastalık sadece Gürpınar’a gelmedi. Gürpınar’da ne kadar vaka olduğu ya da yapılan çalışmalar hakkında yetkililer açıklama yapsın. Dedikodu herkesi hem madden hem psikolojik olarak olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Yeşilcivrilgazetesi