Çivril’e bağlı Karalar’da hayvanların otlatıldığı yaklaşık 100 dönümlük merada evsel atık ve molozların atılması ile büyük bir kirlilik oluştu. Söz konusu alana Belediye kamyonları ile moloz atıldığı iddia ediliyor. Sorunun çözümü için Çivril Kaymakamlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ve Çivril belediyesi acil göreve davet ediliyor.

Mahalle sakinleri yıkılan okulun molozlarının meraya döküldüğünü iddia ederek durumu belediyeye iletmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını belirtti. Hayvanlarını otlatacak yer bulamayan köylüler Karalar’da hayvancılığın bitmek üzere olduğunu iddia etti.

Çivril’in Karalar mahallesinde 5 ay önce yıkılan eski okul binasının molozlarının mahalle merasına döküldüğünü ve kaldırılmadığını iddia eden mahalle sakinleri hayvanlarını otlatmak için yetkililerden yardım istedi.

Mahalle sakinlerinden Kudret Çakal hayvancılık ile geçimini sağlayan Karalar mahallesinin merasının moloz ve inşaat atıkları ile doldurulduğunu belirterek “beş altı ay önce eski okul binamız yıkıldı. İnşaat atıkları ve molozlar binayı yıkım işini alan firma tarafından meraya döküldü. O zaman da uyardık yetkililere durumu anlattık ama kimse sesimizi duymadı. Zaman zaman molozlar belediye kamyonları ile döküldü bunu gören bazı mahalle sakinleri de meraya atık atmaya başladı, bu gün merada her yer moloz ve inşaat atığı oldu. Hayvan otlatacak yer bulamıyoruz. Durumu yetkililere ilettik ilgilenen olmadı. Hayvancılık ile geçinen bir köyde meranın moloz ve çöp dolusu olması bizi çok olumsuz etkiliyor” dedi.

Karalar’da çobanlık yapan Faik Yozgatlı da “meramız moloz dolu. Hayvan otlatacak yer kalmadı. Yıkılan okulun bütün çöpü buraya döküldü. Yakın diye kamyonlar getirdi buraya döktü. Kimsede bir şey demedi. Ne otlak kaldı ne mera” dedi.

Kaynak, Yeşil Çivril Haber