Mahalle meydanında toplanan yaklaşık 60 kadın ve erkek Kanalizasyon işini yapan firmanın denetim olmadığı için çoğu yerde çalışma yapmadığını iddia etti. Bazı vatandaşlarda kanalizasyona atıklarının bağlantı yapılmadığı için sokağa akıtıldığını ifade etti.

Çivril’in Özdemirci mahallesinde yapımı devam eden alt yapı çalışmalarına tepki gösteren mahalle sakinlerine CHP Çivril İlçe örgütü de destek verdi. CHP İlçe başkanı Ömer Köseoğlu ve Belediye meclis üyeleri mahalleye giderek yaşanan sorunlar ile ilgili vatandaşlarla görüştüler. Mahalle meydanına toplanan yaklaşık 50 kadın ile görüşen CHP İlçe başkanı Ömer Köseoğlu yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak DESKİ ve yüklenici firmadan bilgi alacaklarını ve gerekli girişimleri yapacaklarını belirtti.

Kanalizasyon bağlantılarının yapılmadığını iddia eden bazı vatandaşlar atıkların sokaklara aktığını belirterek “kanalizasyonu yapanlar zemini kaya ve taş olan yerlerde bağlantı yapmıyor. Hat bile döşemiyor. Öyle olunca da bizim atıklarımız sokağa akıyor. Denetleyen yok. Şimdilerde kış ama havalar ısınınca bu sular kokacak sinek ve mikrop olacak. Firma çalışanlarına söyledik mi biz bu kadar yapıyoruz deyip konuyu kapatıyorlar” dedi.

İşi yapan yüklenici firmanın çalışanlarının akşamları kahvede birlikte oturduklarını belirten bazı vatandaşlarda “çalışanlar 3 – 4 aydır para alamadıklarını iddia ediyorlar. Korkarız bu adamlar bu işi bitirmeden para alamadık gerekçesi ile bitirmeden kaçıp gidecekler” dedi. 

Kaynak: Yeşil Çivril Haber