Mahalle halkı Yaşanan kuraklık ve Işıklı gölünde bu yıl suyun az olması nedeniyle yağmur duası etti. Çivril’in Sökmen mahallesinde yaşanan kuraklık, köylülerin canına tak etti. Yıl boyunca yaşanan yağışların az olması sebebiyle kuraklık çeken köylüler, çareyi yağmur duası yapmakta buldu.
 
Geçtiğimiz yıl da yeterli sulama yapamadıkları için sıkıntı yaşayan köylüler, hep birlikte toplanıp mahalle imamının eşliğinde yağmur duası yaptı.
 
Mahalleliler, yağmurun yağmadığını ve hayvanların otladıkları meraların ve geçim kaynakları olan elma ve şeftali ağaçlarının kuraklıktan dolayı mahvolduğunu kaydederek "Bu yıl köyümüz çok az yağış aldı. Yağışların az olmasından dolayı, kuraklık problemiyle karşı karşıya kaldık. Hayvanlarımız otladığı meralar kurudu. Ağaçlarımız mahvoldu. Yağışın olmasını istiyoruz. Bu nedenle de mahallemizde bulunan merada bir araya gelerek, Mahalle Camii İmamımız eşliğinde yağmur duası ederek, Allah'tan yağmur yağdırmasını diledik" dediler.
 
Dua öncesi yemek yapıldığını belirten mahalle sakinleri, "Ya birkaç küçükbaş ya da bir büyükbaş hayvan kesiyoruz ve yemek yapıyoruz. Köy camimizde kıldığımız namazdan çıktıktan sonra hocamız ve cemaatimizle beraber bir yağmur duası yapıyoruz. İnşallah Allah duamızı kabul eder, bize bol yağış ihsan eder, gerisi Allah’ın işidir" diye konuştular.