Haberdenizli.com
 
Denizli’nin Çivril ilçesi yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek olmaya devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Çivril Belediyesi Güreş Kulübü ilçede eğitimlerini sürdüren kız öğrencilerden güreş takımı kurarak bir ilke imza attı. 

Denizli’den gelen milli sporcu ve antrenörlerin de izlediği müsabakalarda orta okullarda eğitimlerini sürdüren 35 kız öğrenci kıyasıya mücadele etti.

Kız Güreş Takımı Kuruldu

Ata sporunu ülke genelinde yaşatmak ve milli şuura sahip gençler yetiştirmek için desteklerinin her zaman devam edeceğini vurgulayan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, “Spor millidir evrenseldir, Ata sporlarına desteklerimizi sürdüreceğiz. Bundan sonra bu işin daha da geniş çapta olacağını ümit ediyorum. Bizim amacımız spor ve sporcular yetiştirmek, sporcularımıza sahip çıkacağız. Kız çocuklarının spor yapmasına büyük önem verilmeli, ülkemizin Nene Hatun’lara, Kara Fatma’lara ihtiyacı var. Bugünde burada Çivril Belediyesi Güreş Kulübü’nün kurmuş olduğu kız güreş takımının maçlarını izleyip dereceye giren kız öğrencilerimize madalyalarını verdik.” şeklinde konuştu.

Kız Güreş Takımı Kuruldu