HABERDENİZLİ.COM

Çivril'de Havaların soğuması ile birlikte özellikle kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle Çivril’de hava kirliliği ciddi boyutlara ulaştı. İnsan sağlığını tehdit edecek noktaya ulaşan hava kirliliğinin kış aylarının başında bu seviyeye çıkması özellikle yaşlı ve çocukları tehdit ediyor. İnsan sağlığını tehdit edecek noktaya ulaşan hava kirliliği için vatandaşlar tedbir alınmasını istiyor. Caddelerden geçen vatandaşlar, yakılan kalitesiz kömürün saçtığı kötü koku ve dumandan etkilenip nefes almakta güçlük çekiyor.

Çivrilli vatandaşlar özelikle akşamları hava kirliliğinin hat safhaya ulaştığını ve bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini belirtirken hava sıcaklıklarının daha da düştüğü ve sert kışın yaşandığı dönemler gelmeden kontrol ve denetimlerin arttırılmasını istedi.

SOĞUK DEĞİL KİRLİ HAVA HASTA EDİYOR

Vatandaşlar kirli hava nedeniyle bazen evden çıkamadıklarını çocuk ve yaşlıların ise balkona bile çıkamadığını belirterek, “Çivril gibi bir ilçede bu derece hava kirliliği olması korkutucu. Son 4 – 5 yıldır kış geldi mi hem soğuktan hem de kirli havadan korunarak sağlıklı kalmaya çalışıyoruz. Yetkililerin baca, kömür ve kazan denetimlerini yaparak hava kirliliğinin önüne geçmesini istiyoruz” dediler.

HAVA KİRLİLİĞİ UYARISI YAPILMALI

Hava kirliliğine neden olan partiküllerin, sınır değerlerinin aşıldığı noktada mutlaka halkın uyarılması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, saatlik, anlık ölçümler ve farklı noktalarda ölçümler yapılması gerektiğini kaydetti. Hava kirliliğinin birçok hastalığa davetiye çıkardığını vurgulayan sağlıkçılar, “Partiküler madde solunumunda tahriş, iltihap, hava yolu hastalıkları, mevcut astım veya KOAH alevlenmesi görülebilir. Kirli hava doğacak çocuktaki astım ve alerji riskini de artırabiliyor” dediler.

Kış Başlamadan Hava Kirliliği Hat Safhaya Ulaştı

Kaynak: Yeşil Çivril Haber