Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünün internet sitesinden yapılan duyuru ile kamuoyuna açıklanan destekleme müracaatlarının 11 Aralık 2017’de sona ereceği belirtildi.
Yapılan yazılı duyuruda  “Bakanlığımızca kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak için kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlara verilen yüzde 50 hibe desteği uygulamasına başvurular başlamıştır.
 
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanacak olan yatırımlara yönelik desteklemelerin usul ve esaslarını belirleyen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2017/22) "13 Eylül 2017 tarihli ve 30179 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Tebliğ kapsamında yapılacak başvurular, "www.tarim.gov.tr" internet adresinden Tebliğin yayım tarihi olan 13 Eylül 2017 tarihinden itibaren 90 gün süreyle devam edecek olup 11 Aralık 2017 tarihi itibariyle sona erecektir” denildi.
 
Yapılan açıklamaya göre yatırım konularında hibeye esas proje tutarının 2 Milyon TL, yatırım niteliği kapasite artırımı veya teknoloji yenileme olan baş vurularda 1 Milyon 500 BİN TL, yatırım niteliği tamamlama olan yatırımlarda ise 1 MİLYON 750 BİN liralık projenin 50 si hibe ile desteklenecek.
 
Hibeye esas proje tutarı alt limiti 30 BİN lira olması gerek, bu limitin altındaki başvurular kabul edilmeyecek.