Ege Bölgesinin en büyük tatlı su gölllerinden biri olan Işıklı gölü, Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Alanı” olarak tescil ve ilan edildi. Kararı Ak parti Denizli Milletvekili Şahin Tin duyurdu.

Denizli’ye 110 Çivril’e 10 kilometre uzaklıkta olan ve doğal hayat ve Nilüfer çiçekleri ile doğa severlerin her mevsim uğrak yeri olan Işıklı gölü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla doğal sit alanı olarak tescillendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla kesin korunacak hassas alan olarak belirlendi.

Işıklı gölünün Doğal Koruma alanı olarak belirlenmesi ile ilgili olarak açıklama yapan AK parti Milletvekili Şahin Tin “Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Tabiat Varlıkları Koruma Kararına göre #Çivril’deki #IşıklıGölü “Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Alanı” olarak tescil ve ilan edilmiştir. #Denizli’mizin doğal alanları doğal kalacak, koruyoruz” dedi.

Haber: Bülent Çakır