Denizli Uşak karayolunun Çivril içinden bölümünde karşı tarafa geçmek isteyen vatandaşlar yaya geçidi, trafik ışığı veya üst geçidin olmadığı ve trafiğin yoğun aktığı ana yolda karşı tarafa geçmek isterken zor anlar yaşıyor. Yapımı yeni tamamlanan ve daha önce 4 kavşağın bulunduğu 2 kilometrelik şehir içinden geçen yolda tek kavşak konulması sürücülerin de işini zorlaştırıyor. Özellikle okul giriş çıkış saatleri ile ilçe pazarının kurulduğu Perşembe günleri yolun üst kısmında kalan vatandaşlar ve öğrencilerin yüksek hızla seyreden araçların önünden karşıya geçmeye çalışması tehlikeli anların yaşanmasına neden oluyor.

Akpınar ve Şehitler mahallelerinden araçları ile gelen vatandaşların ilçe merkezine geçmek için ana yolda ters yönden gitmek zorunda kaldığı yolda yaya ve öğrencilerde ışık ve yaya geçidi olmadığı için kontrolsüz bir şekilde yoldan karşıya geçmek zorunda kalıyor.

Yetkililerin olaya duyarsız kaldığını ifade eden vatandaşlar yaşanacak bir kazadan önce önlem alınmasını isterken Şehitler mahalle muhtarı Cemil Nas konuyu BİMER aracılığı ile Karayolları Müdürlüğüne ilettiklerini, Çivril Belediyesine de defalarca yolun çok tehlikeli olduğunu ve plansız bir çalışma yapıldığını söylediklerini belirterek “BİMER’e 8 defa dilekçe yazdık. Belediyeye defalarca gittik durumu anlattık bir gün burada kötü bir olay yaşayacağız. Yeni yol yaptılar yanında servis yolu da yaptılar ama sitelerde yaşayan ve okula gelen giden insanlar nerden nasıl karşıya geçer evlerine okullarına nasıl gider gelir düşünmediler. Yolda bulunan kavşakların kapanması yukarı sanayide bulunan esnafın işini de bitirdi. Yol olmayınca kimse geçemiyor” dedi.

Kaynak: Yeşil Çivril Haber