2017 yılının Mart ayında yeni binasına taşınan Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesinin eski binada hizmet verdiği dönemde, erzak ve malzeme deposu olarak kullanılan iki konteynerin eski binanın yıkımı sırasında kaybolduğu iddia edildi. Yeni hastane binasının yapımının tamamlanmasından sonra yıkımına başlanan eski Devlet Hastanesinin arkasında bulunan iki konteynerin yıkımdan zarar görmemesi için kaldırıldığı düşünülürken yıkım ve taşınmamın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen geri getirilmemesi tepki çekti.

Kaybolan konteynerlerin eski hastane binasında yeni poliklinikler yapılırken hayırseverler tarafından yapılan bağışlarla alındığı tanesinin yaklaşık 20 bin lira değerinde olduğu ve ev olarak kullanılabilme özelliğinin de olduğu belirtildi.

AFAD konteyneri Gökbaşlı’da

Hastaneden iki konteyner‘in kaybolmasının ardından yapılan araştırmalarda Gökbaşlı mevkiinde bir vatandaşın tarlasında, üzerinde AFAD (Afet ve Acil Durum Başkanlığı) amblemi bulunan bir konteyner bulunduğu ve konteynerin bağ evi olarak kullanıldığı ifade edilirken diğer konteyner ‘in nerede olduğunun araştırıldığı belirtildi.

Kaynak: Yeşil Çivril Haber