HABERDENİZLİ.COM

Projeye katılan kadın kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi.Sertifika törenine Vali Yardımcısı V. Vefa Kaya, Baklan İlçe Kaymakamı Onur Yeniay, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever,  ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya törende yaptığı konuşmada; “Yapılan proje ile su ürünleri avcılığı sektöründe kadınlara yönelik istihdamın ve ekonomiye olan katkısının artırılması konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Kırsal alanda yapılan geleneksel aile balıkçılığında kadın kardeşlerimizin de adını ön plana çıkartan örnek bir projedir. Uygulanan projenin balıkçılıkla geçimini sağlayan başta yöre halkına olmak üzere, İlimiz su ürünleri sektörüne hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Uygulanan proje ile bölgedeki kadınların bilgi ve becerilerinin geliştirilerek, hem kendi balık ağı ihtiyaçlarını kendilerinin örmesi hem de ördükleri ağları ülkemizdeki av yapılan yerlerdeki balıkçılara pazarlayarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları hedeflenmiştir.Eğitim süresince kadınlarımıza; çevre dostu sürdürülebilir balıkçılık, su ürünleri mevzuatı, sazan ve turna balığı için ağ örme, donatımı ve ağ tamiratı konusunda uygulamalı eğitimler verilmiştir. Eğitim sonunda Isparta ilinde bulunan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teknik gezi düzenlenerek Enstitü laboratuvarları ve yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında kadın kursiyerler bilgilendirilmiştir.