HABERDENİZLİ.COM

Aynı yolda ve yine aynı bölgede gece karanlığında önünde giden römorklu traktörü göremeyen başka araçların da kazaya karışması nedeniyle, traktör römorklarını görünür kılmak amacıyla üçgen reflektör takma projesi başlatıldı.

Denizli Jandarma Trafik Timleri römorkunda standartlara uygun reflektörü olmayan, traktörünün ışık donanımı çalışmayan ve traktöründe sarı çakar lamba olarak tabir edilen, yanıp sönen, sarı uyarı lambası bulunmayan araçları karayoluna çıkarmayacak. Tespit ettiklerine para cezası kesecek.

Yaklaşık 8 bin traktörün tescilli olduğu Çivril ilçesinde başlatılacak projenin tüm ilçelere yaygınlaştırılacağı, Kıralan Bölge Trafik denetleme istasyonu’nun da katılacağı uygulamaların gece gündüz sürdürüleceği, proje amacının traktörlerin karayolunda sebep olduğu kazaları azaltmak olduğu belirtildi.

Jandarma Trafik Timleri bu güne kadar yaptıkları denetimlerde traktör sürücülerini ikaz ettiklerini,  köylerde bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini ve yaşanan kaza nedeniyle, Çivril bölgesinde denetimlerini ve bilgilendirme faaliyetlerini yoğunlaştıracaklarını belirtti.

Çivril Jandarma Trafik Timleri ve Kıralan bölge trafik ekipleri, traktör sahiplerini, üçgen reflektör ve sarı çakar lamba takmadan trafiğe çıkmamaları yönünde uyarmaktadır.