Haberdenizli.com

Çin'de Düzenlenecek Olan Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyorlar

Çivril Briç ve Akıl Oyunları Kulübü Başkanı İlhan Ekse; "Öğrencilerimiz, daha önce bir çok defa Türkiye'den kupalar getirmişti. Şimdi ise Avrupa' dan  ilk Kupalarını  getirdiler. Bizim çocuklarımız zeki ve başarılılardır. Şimdi ise Çin'de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasına hazırlanmaktadırlar. Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven bizlere her türlü desteği vermiştir. Buranın işletmesini bizlere tahsil etmiştir. Her türlü sorunumuzu çözmüştür. Çivril belediye başkanı Gürcan Güven'e kendim ve öğrencilerim adına Teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

Her Türlü Destek Vermeye Karar Verdik

Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven; "Bakanlığımızın da kabul ettiği gibi; Briç, akıl ve zekayı geliştirdiği milli bir sporumuzdur.
Bizde Çivril'de zeki ve çalışkan gençliğimizi gördüğümüz için Çivril Belediyesi olarak her türlü destek vermeye karar verdik. Gençlerimiz ilk önce Türkiye şampiyonu arkasından Avrupa Şampiyonu oldular. Gençlerimiz Avrupa'da,  hem Çivril'in adını hemde Türkiye'nin adını duyurmuştur. Çivril'in adını duyurmasında katkı sağlamışlardır."
diye konuştu.

Bizlerin Amacı Vatandaşa Hizmet Etmektir

Sporun,sanatın,müziğin gençliğe kötü alışkanlıkları kazanmasını önleyeceğini vurgulayan Dr. Gürcan Güven: "Siyasi görüşler ne olursa olsun bizlerin amacı vatandaşa hizmet etmektir. Bu tarz çalışmalar gençlerimizin önünü açacağı gibi; aynı zamanda onların kötü alışkanlıkların edinmesini önleyecek, sanatla sporla uğraşmalarına vesile olacaktır." diye konuşmasını tamamladı.

Desteklerinizi Bekliyoruz

Serdal Bora, Şimdiki Hedeflerinin Çin'de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi ve şunları ekledi; "Bu sene 8.sınıfa geçtim. Hırvatistan'daki turnuvada başarılı olduk.Yakında Çin'e gideceğiz ve Başarılı olmak istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz."dedi.

Oğlumla Gurur Duyuyorum

Serdal Bora'nın babası Ogün Bora, "Oğlum ve arkadaşları Hırvatistan'da büyük başarı kazandılar.
Çivril'in adını arkadaşlarıyla birlikte Avrupa'ya  duyurduğu için onlarla bir kez daha gurur duydum." diye konuştu.

Amacımız Başarılı Öğrenciler Yetiştirmek

Şampiyonlara büyük emekler verip onları yetiştiren hocası Ahmet Yiğit; "Briç eğitimine başladığımızda bu yolda sadece sayılı öğrencimiz vardı, şimdi ise 50'ye yükselen lisanslı öğrencilerimiz var. Şuanda 3 tane milli oyuncumuz mevcuttur.Bu başarıların devamı gelmesi için altyapıda sürekli çalışmalar yapmaktayız.
Amacımız ise Briç sporun vermiş olduğu akıl ve zekayı en üst seviyede kullanıp başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Bu yaş grubunda da Çivril,  Briç Mili sporu olarak Dünya'da önde gelen noktalardan biri haline geldi."
diye konuştu.

Denizli'nin Adını Dünya'ya Duyurdular