HABERDENİZLİ.COM

Çivril’de bir anaokulu için devletten gelen kömürlerin 10 tonunun satıldığı iddia edildi. Rasime Kamer Anaokuluna ait 10 ton kömürün okulda çalışan personele satıldığı iddia edilirken okul müdiresi göz altına alındı.

Okulda bulunan eski kalorifer kazanının değişmesi sırasında tespiti yapılan kömürlerin yeni kazan takıldığı sırada orada olmaması ve hatta eski kazanın da ortalıkta olmaması Çivril Milli eğitim yetkililerinin dikkatini çekmesi üzerine araştırma başlatılıyor. Bu araştırmalarda okul müdiresinin ve personelinin çelişkili cevaplar vermesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu iddia edilirken savcılık tarafından yürütülen soruşturma neticesinde çalışan bir personelin itirafta bulunduğu iddia edildi. Bu itirafa göre okul müdiresinin kömürleri personele sattığı iddia edilirken alınan paranın akıbeti bilinmiyor.

Okul müdürü ve İşkurdan ve okul aile birliğinden alınan personellerin ifadelerinin ardından göz altına alınan okul müdiresi çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 Rasime Kamer Anaokulu müdiresi açığa alınırken soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Genç çivril gazetesi