Çivril Belediye Başkanlığı tarafından Karabedirler Mahallesi’nde inşaatına başlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES)’in 2018 yılının Ocak ayında tamamlanması  bekleniyor. 3 bin 738 panelden oluşacak bu proje ile Çivril Belediyesi’nin elektrik ihtiyacının karşılanması düşünülüyor.

Çivril Belediyesi’nin ilgili birimleri  Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in talimatıyla Güneş Enerjisi santralini ilçemize kazandırmak  için harekete geçti. Karabedirler Mahallesi’nde belirlenen 20 dekar alan üzerine kurulması için başlatılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. 2018 yılının ocak ayında tamamlanması beklenen GES  projesi 890 KWE güce sahip olacak.  3 bin 738 panelden oluşacak bu proje ile Çivril Belediyesi’nin elektrik  ihtiyacının karşılanması düşünülüyor, akabinde de fazlalığı elektrik işletmecisi Aydem’e  satılması planlanıyor. Maliyetinin 4 trilyon 500 bin olması beklenen projeden yıllık ortalama 600 bin TL gelir sağlanacak.

Bölgenin güneş enerjisini elektirik enerjisine dönüştürmek için çok uygun bir konumda olduğunu bu proje ile Belediyenin kendi elektrik ihtiyacını karşılanmasını düşündüklerini belirten Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, “Güneş enerjisi çevreci ve maliyeti düşük bir sistemdir. Bizde bundan yararlanarak böyle bir proje yapmak için kolları sıvadık ve en kısa zamanda santralimizi faaliyete geçireceğiz.  Yapımı biten  ve devam eden projelerle inşallah şehrimizin çehresini değiştiriyoruz ve değiştirmeye de devam edeceğiz. Karabedirler Mahallesi sınırları içine yaptığımız GES projesi de bunlardan biri. Projemiz şimdiden hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.