HABERDENİZLİ.COM

Bölge hastanesi olarak yapılan 100 yataklı Çivril Devlet Hastanesi, açıldığı günden beri tartışmaların odağında. Hizmete girmeden önce çatısının akması ve tuvaletlerinin tıkanmasıyla gündeme gelen Çivril Devlet Hastanesi, daha sonra da bir kapının görevli personelin üzerine düşmesi ile kamuoyunun gündemini meşgul etmişti. Hasta kabulüne başladıktan sonra yaptığı birçok uygulama ile Çivrillilerin tepkisini çeken Devlet Hastanesi geçtiğimiz günlerde ise  hastaneden dışarıya akan atık suyla gündeme gelmişti.

Çivril Devlet Hastanesi’nde ki yeni olay ise; Diyaliz ünitesinde kullanılan ilaç ambalajlarının  ve kutularının hastanenin yan tarafında bulunan boş araziye atılması oldu. Yıkılan eski hastanenin moloz atıklarının içine atılan ilaç kutuları hastaneye gelen vatandaşların tepkisine yol açtı. Diyaliz ünitesinde kullanıldığı anlaşılan yarısı boş yarısı hiç açılmamış paketlerden oluşan ilaç kutularının neden inşaat molozlarının arasına atıldığı akıllarda soru işareti bıraktı.

Bu konudaki tepkilerini dile getiren bazı hasta ve hasta yakınları “Buraya sağlık bulmak şifa bulmak için geliyoruz. Bekleme esnasında dışarıya çıktığımızda hemen yan tarafta bir sürü ilaç atığı görüyoruz. İçi dolu hiç açılmamış paketler var içerisindeki madde nedir ne değildir bilmiyoruz İlaç atıklarının atıldığı alan hastanenin çocuk parkının yakınında, çocuklar bu kutuları alsa dokunsa yada dolu paketleri açsa şifa bulacağız derken bir sürü hastalık kapacaklar. Hastane bahçesinde inşaat var diye inşaat alanının çöplük olarak kullanılması hastaneye hiç yakışmıyor.” dediler. 

Hastane yönetiminden konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılmazken son günlerde yağan yağmur ile ilaç kutularının atıklarının yağmur suyu ile çevreye daha hızlı dağıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Genç Çivril Gazetesi