Denizli'nin Çivril İlçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yaz spor okullarında futbol, basketbol, badminton, güreşin yanı sıra birçok spor dalı bulunuyor.

Özellikle yaz tatilinde öğrencileri spora alıştırmak adına düzenlenen yaz spor okullarının açılışı Şehit Ömer Kağan Kandemir Spor Tesisleri’nde gerçekleşti.

Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, yaz spor okulları kurslarına  gençlerin yoğun ilgisi olduğunu vurgulayarak, “Bu yaz düzenlediğimiz yaz spor okullarına 850 civarında katılım var. Bizlerde öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda  badmintonundan voleyboluna, güreşinden okçuluğuna kadar 17 branşta kurslar açtık. Gençlerimiz koca bir sene yoruldular. Yaz tatillerini boşa geçirmemeleri için bizlerde çocuklarımızla birlikte olacağız.” dedi.

Gençlere spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu da vurgulayan Güven,” Biz gençlerden spora sahip çıkmalarını sağlıklı olmalarını beslenmelerini istiyoruz.  Mümkün olduğu kadar televizyon az, bilgisayar arada sırada telefonları alo demekten başka bir işe kullanmıyoruz. Daha çok spor yapacağız. Sağlam kafa sağlam vücutda bulunur. Gençler bu bağlamda giderseniz dersleriniz de notlarınız da mükemmel olur.” şeklinde konuştu.