HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çivril ilçesinde "Tarla Günü Etkinliği" düzenlendi. Çivril Belediyesi, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İzmir Bornova Ziraii Mücadele Araştırma Enstitüsü'nün birlikte organize ettiği etkinlik, Denizli'nin Çivril ilçesinin Tuğlu Mahallesi'nde yapıldı. Programda elmada iç kurdu mücadelesinde biyoteknik mücadele kapsamında şaşırtma tekniğinin uygulamasının sonuçları değerlendirilerek, uzman kişiler tarafından vatandaşlara bilgi verildi.

Burada konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Elmada 15 kez ilaçlama yapılabilir. Bu ilaç firmalarının hangi ülkelere ait olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek insan sağlığı için kullandığımız, gerekse elmada veya bir başka meyve-sebzede kullandığımız ilaçların üretici firmaları, dünyanın 5 büyük ülkesine ait. Bu topraklarda gözü olan devletlerin topla-tankla savaşmaya ihtiyacı yok. Savaşın yöntemleri değişti. Üzülerek de olsa belirtmek durumundayım. Kanser vakalarında en üst sıralarda yer alıyoruz. Temel gerekçesi, bu ilaçlamalar. Yaşadığımız bu topraklarda sağlıklı kalabilmek mucizelere bağlı. Her geçen yıl ilaçlama ve dolayısıyla kanser etkisi artmaktadır. Katılımlarınızdan teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programa Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Tevfik Turanlı, Teknik Müdür Türkan Koç, ve çok sayıda vatandaş katıldı.