Belediyenin meclis salonunda gerçekleşen oturum, Küçük Başkan Zeynep Ece Bakır'ın Selamlaması ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak, oturum başladı.Toplantıda, 4 ortaokuldan 40 çocuk meclis üyesi yer aldı.
Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Ece Bakır, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk milletinin 98 yıl önce ulusal egemenliğine göz diken düşmanlara fırsat vermediğini söyledi.Küçük Meclis Üyelerimizin istekleri tek tek not alınıp,oy birliğiyle kabul edildi.
Çivril'in daha iyi yönetilmesi için herkesin çok daha fazla çalışması gerektiğini ifade eden Bakır; "Çok çalışıp çok proje üretmemiz gerekiyor. Bize bu mirası bırakan atalarımıza ve büyüklerimize layık olmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Ülkemizi hep birlikte çok daha ileri seviyelere taşımak mecburiyetindeyiz." dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven ise demokrasiye ilk adımların atıldığı, meclisin açıldığı günün, çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin anlamlı olduğunu kaydetti.
Meclislerin halkın yönetiminin temsil edildiği merkezler olduğuna dikkati çeken Güven, "Şu anda bulunduğumuz meclisimiz, Çivrilimizi yöneten üyelerimizin toplandığı ve Çivril'i yönettikleri bir mekandır.İnanıyoruz ki bir gün gelecek bu mecliste Çivril'i yönetenlerin arasında sizler de olacaksınız." diye konuştu.
"Demokrasinin olmazsa olmazı, yönetimlerin halk iradesiyle olmasıdır. Çivril de vatandaşlarımız her mahalleyi temsilen meclis üyeleri seçiyor. Bu meclise gönderiyor. Onlar da Çivril'i yönetiyor. Bu halkın iradesi, bu meclislerde en iyi şekilde temsil edilecek ve yönetimler her zaman mecliste yani halkta kalacaktır. Çivril'de bu meclis üyeleri Çivril'i yönetiyorken, herkes sorumluluğu ölçüsünde mücadele ediyor. Çözüm buluyor, hizmet üretiyor. İnanıyoruz ki sizlerin sayesinde, ülkemizde bu halkın yönetimi yani demokrasi, ilelebet devam edecek."
Çocuklara iyi yönetici olmaları için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Güven, "Bir gün, Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri, Bakan, TBMM Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı koltuğunda sizler olacaksınız. O dönem gelip de sizler yönetici olduğunuz zaman ülkeyi daha iyi yönetme adına kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekiyor. İyi okumanız, iyi bir eğitim almanız, başarılı olmanız gerekiyor. Siz çocuklar geleceğimize sahip çıktığınız ölçüde ülkemizin geleceği daha aydınlık olacak. Sadece ülkemizin geleceği değil, bütün dünyanın geleceği daha aydın olacak. Barış ve huzur hakim olacak. Bu da sizler yani çocuklar sayesinde olacak." ifadelerini kullandı.

Çivril'de Çocuk Meclisi Kuruldu