Haberdenizli.com

Hünnap hasadına Tarım ve Orman  İl Müdürü Yılmaz ERKAYA,  Çivril Tarım ve Orman  İlçe Müdürlüğü personeli ile üreticiler  katıldı.

Çivril’ de Hünnap Hasadı Yapıldı

İl Müdürü Erkaya, "Denizli'nin Çivril İlçesi Gümüşsu mahallemizde yaklaşık 7 dekar üzerinde 300 ağaçtan fazla dikili, kapama bir hünnap bahçesinde bulunmaktayız. Hünnap yetiştiriciliği Denizli'de yaklaşık 132 dekar alanda yetiştirilmektedir. Çivril Gümüşsu mahallemizde 100 dekar, Tavas ilçemizde 25 dekar ve Merkezefendi ilçemizde 7 dekar mevcut bulunmaktadır. Hünnap bitkisi özellikle çiftçimizin iyi bir gelir kaynağıdır. Gümüşsuyu mahallemizde yaklaşık 300-350 yıldan beri hünnabın yetiştirildiği söylenmektedir. Hünnap özellikle yaş ve kurutulmuş olarak tüketilmekte, hoş ve lezzetli olan birçok hastalığa iyi geldiği söylenen bir bitkidir. Eylül ayı sonlarında hasada başlanıp, Ekim ayında da hasada devam ediliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, üreticilerimizle birlikte çalışmalarını sürdürmektedir diyerek üreticilerimize bereketli, bol hasatlı tarım sezonu temennisinde bulundu" ifadelerini kullandı.

Çivril’ de Hünnap Hasadı Yapıldı
Hasat yapılan hünnap bahçesinin üreticisi Hasan Bulut ise, “Hünnap meyvesi ile ilgili 15 yıllık bir çalışmam var. Bunların fidanlarını kendim üretiyorum, şuandaki mevcut bahçemin seti 11 yıllık bir başlangıcı var, bu ağaçların çok iyi meyve tutumu olup mevcut ağaç miktarı 250 ile 300 civarındadır, pazarlamasını yöresel olarak pazarcılara pazarlıyoruz, Fiyatları 4 lira ile 6 lira arasında değişmektedir, dolayısıyla çok güzel bir meyve, sağlık yönünden çok değerli bir bitki, genellikle baharatçılarda satılan meyve türüdür.  " diye konuştu.